Yogareizen

Reizen & Cultuur / 10 maart 2017
Yogareizen
Shutterstock
Yoga komt van oorsprong uit India en staat voor eenheid en samenbrengen. Al 4000 jaar bestaat deze vorm van meditatie. We leven momenteel in een hectische wereld. Vaak komen we tijd te kort. Geen wonder dat yoga steeds populairder wordt. De vraag naar yoga stijgt. Het aanbod van yogareizen breidt zich uit. Ga naar de mooiste bestemmingen en kom weer helemaal ontspannen thuis.

Wat is yoga?

‘Yoga leert ons om lichaam en geest, en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning’ (Yoga-Wijzer, 2015).

Momenteel leven we in een hectische wereld. Vaak moet er veel worden gedaan op een dag en je komt tijd te kort. Yoga is een goed middel om te ontspannen en om tot je zelf te komen. Je kan je met yoga opladen en de stress die je had loslaten. Dit is ook handig voor in het dagelijkse leven. Even jezelf 10 minuten rust gunnen en mediteren werpt zijn vruchten af.

Yogareis

Yoga is dus perfect om totaal tot rust te komen, en wat is er nou leuker om dit te combineren met een vakantie. Al jaren worden er yogareizen georganiseerd. Het aanbod breidt zich uit omdat er meer vraag naar is. Tegenwoordig kan je naar de mooiste bestemmingen. Wat dacht je van Spanje, Thailand, Bali of Nepal?

Programma

Vaak bestaat een yogareis uit vijf tot tien dagen. Die dagen heb je meestal in de ochtend en in de avond een yogacursus. Een yogareis staat helemaal in het teken van ontspanning en daarom zit je in een kleine groep op een rustige bestemming.

De meeste yogareizen bieden ook optionele excursies aan, zodat je overdag niet alleen bij je accommodatie bent. Het is dus zo dat je niet alleen maar met yoga bezig bent, maar ook veel vrije tijd hebt.

Het leuke van een yogareis is dat je met een kleine groep bent waardoor er vaak leuke vriendschappen kunnen ontstaan.

Het yogareispakket

Wat er in je pakket zit als je een yogareis boekt is natuurlijk heel verschillend. Over het algemeen is het zo als je een yogareis boekt dat daarbij je yogalessen, accommodatie en maaltijden bij inzitten. Je moet dan zelf voor je vervoer zorgen.

Prijs

Een yogareis is niet goedkoop. Natuurlijk hangt de prijs af van je bestemming en de inhoud van een pakket. Ga je bijvoorbeeld naar Spanje voor zeven dagen dan betaal je ca. €900,-. Dit is op basis van halfpension, zes overnachtingen, twee keer per dag een yogales en een excursie. Hier komt dan je vliegticket nog bovenop.

Nogmaals, de prijzen variëren enorm. Neem een kijkje op Yoga Online of Happy Soul Travel voor meer yogareis informatie.


Deel dit:

Geschreven door: Taina Blokzijl - www.livelovetravel.nl

Taina Blokzijl

Hallo, mijn naam is Taina en ik heb een grote passie voor reizen! Nieuwe bestemmingen ontdekken en daarover vertellen en reistips geven doe ik met veel liefde. Verder hou ik enorm veel van dieren, streef ik naar een healthylifestyle en word ik altijd enthousiast van alles wat maar met eten te maken heeft. Alles omtrent deze onderwerpen en meer deel ik graag met jullie en op mijn website Live Love Travel. Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223250

Nieuwe leden

04-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin