Wie is Mr. Toppit?

Reizen & Cultuur / 23 maart 2015
Wie is Mr. Toppit?
“En uit het Donkerbos doemt Mr. Toppit op, en hij komt niet voor jou, niet voor mij, maar voor ons allemaal.”

Dat is de laatste zin van het vijfde deel uit de reeks Hayseed Kronieken, een niet bestaande serie kinderboeken, geschreven door Arthur Hayman. En dat is de man die in het boek maar kort leeft en toch de grote rol op zich neemt.

Na zijn overlijden wordt zijn boekenserie een ware hit en speculeert iedereen over de mysterieuze Mr. Toppit. Wie is hij, wat wil hij en had Arthur Hayman dit als einde bedoeld of nog een zesde deel in petto?

Stel je voor dat J.K. Rowling na deel zes van Harry Potter verongelukt zou zijn… Met dat gevoel blijven mensen achter.

Buiten dat is het een raadselachtig verhaal is het ook een familieroman, inclusief alle vreemde familiebanden tussen moeder, kinderen en hun omgeving. De illustratrice van de Hayseed kronieken speelt een belangrijke rol, maar nog belangrijker is de rol van Laurie.

Lauri is een onbekende dikke vrouw uit Californië die als eerste bij Arthur Hayman is nadat hij een ongeluk heeft gehad. Hij vertelt haar enkele dingen, maar zij maakt ook haar eigen waarheid rondom hem en zijn leven. Dat schept verwarring bij de lezer en maakt dat je nieuwsgierig wordt naar het echte verhaal.

Uiteindelijk is het wel Lauri die in Amerika een rage van de boeken maakt en dat iedereen over Mr. Toppit speculeert. Wat doet die plotselinge faam en rijkdom met de familie Hayman? Dat mag je zelf gaan lezen!

Mr. Toppit van Charles Elton, uitgeverij Prometheus, is verkijgbaar bij je plaatselijke boekhandel of via online shops, of te leen in je bibliotheek.


Deel dit:

Geschreven door: Nelly Hofman - www.nellyhofman.nl

Nelly Hofman

Hoi! Mijn naam is Nelly Hofman en schrijven mag ik wel bestempelen als een van mijn favorieten uit een hele lange rij vrijetijdsbestedingen. Naast het schrijven voor Vriendinnenonline, probeer ik aan de weg te timmeren als tekstschrijver, blog ik op mijn eigen weblog en schrijf ik verhalen (lang en kort). Mocht je meer van me willen weten, klik dan op je gemakje door naar het linkje 'Lees meer over deze blogger'.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221440

Nieuwe leden

07-07-2020
07-07-2020
07-07-2020
07-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin