Vakantie boeken? Dit zijn gave watersport bestemmingen!

Reizen & Cultuur / 24 juni 2017
Vakantie boeken? Dit zijn gave watersport bestemmingen!
Pexels
Moet jij je vakantie nog boeken en houd je er wel van om sportief bezig te zijn? Dan kun je eens denken aan een watersportbestemming. Er zijn zoveel leuke reizen en plekjes in die hoek te vinden, wij zetten er een aantal op een rij!

Duiken of snorkelen

Ben je gek op de onderwaterwereld? Dan is duiken waarschijnlijk echt iets voor jou! Ben je een echte duiker, dan vind je het vast niet erg om het verderop te zoeken. Wil je met Mantaroggen duiken, dan moet je bijvoorbeeld in Indonesië of Malediven of Thailand zijn, voor Zeekoeien in Filipijnen of Australië en voor walvishaaien in Australië, Filipijnen, Indonesië of Mexico.

Kun of wil je niet duiken maar wel genieten van deze waterpracht, dan is snorkelen een perfecte uitkomst. Hiervoor ga je misschien niet naar een specifiek werelddeel toe en dat hoeft ook niet want binnen Europa heb je prachtige snorkelplekken. Tenerife, Malta, Griekenland en Portugal staan hierom bekend. Deze landen zijn groot, dus zoek vooraf natuurlijk wel even goed uit waar je moet zitten voor de mooiste spots.

Wakeboarden

Hou jij wel van een beetje uitdaging en snelheid? Zoek het dan eens in wakeboarden. Hiervoor kun je op veel plekken terecht zoals in Frankrijk, Spanje of Curaçao. En wil je echt wat anders, ga dan wakeboarden in Dubai! Dit land heeft vlak water en daardoor uitstekende condities om met je wakeboard op pad te gaan. Kijk eens tussen deze wakeboards of je alvast in de stemming kunt komen!

Zeilen

Zoek jij een mooie zeilbestemming? Dan heeft Europa veel te bieden! De Middellandse Zee heeft een goede combinatie van wind, zon en de zee. Griekenland, Kroatië en Italië zijn geweldige bestemmingen om aan te doen en je kunt natuurlijk met je zeilboot eenvoudig meerdere plekken bezoeken. Het is jouw feestje!

Tip: Waar je misschien niet als eerste aan denkt is zeilen in het noordelijk deel van Europa, want landen als Schotland en Noorwegen zijn hiervoor zeer geschikt. Je kunt hier de Noorse fjorden, walvissen, dolfijnen, orka's en zelfs het Noorderlicht zien. Hoe gaaf is dat!

zeilen-vrouw

Golfsurfen

Ben jij een beginnende golfsurfer? Dan moet je het rustig oppakken, want geloof ons: het is echt lastig. In Nederland kun je op Ameland goed terecht voor beginnerslessen en als je het wat warmer wilt opzoeken dan ben je in Frankrijk (Sable d’Olonne, Biarritz) of Portugal (Ericeira, Peniche) goed op z'n plek. Er worden een tal van surfreizen op deze bestemmingen georganiseerd.

Ben jij een gevorderde surfer, dan ligt de wereld letterlijk aan je voeten. Er zijn zóveel mooie plekken! Zoek bijvoorbeeld eens op Padang Padang in Bali, Rincon in Californië of Teahupoo in Tahiti.

Dagactiviteit zoals waterskiën, jetskiën of kajakken

Zit je aan zee, dan kun je op veel plekken een keertje een leuke wateractiviteit boeken zoals waterskiën, jetskiën of lekker samen kajakken. Leuke afwisseling op het luieren aan het strand. Wil je zeker weten of dit tot de mogelijkheden van jouw bestemming behoort? Zoek dat dan even vooraf uit zodat je niet tot onverwachte verassingen komt te staan.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209126

Nieuwe leden

18-01-2020
18-01-2020
18-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel