Wanderlust

Reizen & Cultuur / 28 april 2014
Wanderlust
Klasine Smid | Krealicious
Verlangen naar de verte, reiskoorts, reislust of zwerflust. Allemaal vormen van ‘wanderlust’. Het bevredigen van deze reisbehoefte maakt de wanderlust eigenlijk alleen maar erger.

Ken je het gevoel van weg willen? De wereld ontdekken, verborgen schoonheden, maar natuurlijk ook de toeristische trekpleisters. Onderweg zijn, verdwalen of op een plek zijn waar je nog nooit eerder bent geweest.

Wan-der-lust (n.)
A very strong desire or impulse to travel.
(dictionary)

Ik heb zelf behoorlijk last van 'wanderlust'. Ik wil graag weg, nieuwe plekken ontdekken, foto’s maken, erover schrijven en bovenal vooral genieten van de plek. Ik verlang weer naar een reis. Vorig jaar zomer bevredigde ik mijn wanderlust behoefte, maar eigenlijk heeft het de behoefte allemaal maar verdubbeld, of misschien wel verdrievoudigd.

Afgelopen zomer heb ik samen met mijn beste vriendin een interrail reis gemaakt. Dat is reizen met de trein door Europa. Drie weken lang was ik van mijn reiskoorts genezen, of eigenlijk juist niet. Het werd alleen maar erger. We waren in een Europese stad, maar eigenlijk wilde ik dan alweer naar de volgende. Nieuwsgierigheid, je weet niet wat je moet verwachten en wat je tegen gaat komen. Nu, wil ik gaan studeren in het buitenland, in mijn eentje een stedentrip gaan doen en mijn bucketlist is zo lang als de rijen voor de pashokjes in de Primark.

Gelukkig hebben mijn wanderlust gevoelens me ook al op mooie plekken gebracht en deze omarm ik dan ook extra meer:

Joodse begraafplaats

In Krakau, Polen liepen we te verdwalen in een wijk, een soort ghettowijk. Ineens kwamen we langs een begraafplaats. Het bleek een Joodse begraafplaats te zijn. Heel speciaal en zo anders.

Split_Kroatie

In Split, Kroatië verdwaalden we tijdens de zoektocht naar een restaurant die werd aanbevolen door de hostel meneer. Op een gegeven moment kwamen we op een punt waar we niet verder konden, alleen maar naar dit restaurant (wat we niet zochten overigens). Het uitzicht was adembenemend.

Istanbul_Turkije

In Istanbul, Turkije besloten we naast de toeristische trekpleisters ook de 'woonwijken' te bezoeken. Een hele andere wereld, zo contrasterend met het beeld van deze upcoming hippe stad.

Natuurlijk is elke plek een inspiratiebron voor mijn wanderlust gevoelens. Teveel om op te noemen. Zelfs dichtbij huis zijn prachtige plekken, maar voor mij al zo gewoon. Ik wil verder ontdekken. De ultieme 'wanderlust' quote is dan ook voor mij:

I’m in love with cities and places I’ve never been to and people I’ve never met.

Wanderlust zal er nog wel even blijven, stiekem hou ik er al van.

Heb jij ook zo last van 'wanderlust'?


Deel dit:

Geschreven door: Klasine Smid - www.krealicious.blogspot.com

Klasine Smid

Hoi! Ik ben Klasine en ik ben het gezicht achter Krealicious. Ik noem mezelf ook wel een creatieve duizendpoot op het gebied van tekst en beeld, met veel liefde voor reizen, interieur en fotografie. Op www.krealicious.blogspot.com lees je leuke artikelen binnen mijn interesses. Kom je snel een kijkje nemen?  Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221642

Nieuwe leden

09-07-2020
09-07-2020
08-07-2020
08-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin