Verzwegen moeder - Gisa Klönne

Reizen & Cultuur / 21 november 2014
Verzwegen moeder - Gisa Klönne
www.amboanthos.nl
Rixa ontdekt na het ongeluk van haar moeder steeds meer over haar familie, die anders in elkaar blijkt te steken dan verwacht. Een boek waarbij je jezelf af blijft vragen wie deze verzwegen moeder nu werkelijk kan zijn.

Op het moment dat Rixa te horen krijgt dat haar moeder is verongelukt, verlaat ze meteen het cruiseschip waar ze als pianiste werkt om terug te keren naar Duitsland. Als ze ontdekt dat het ongeval op dezelfde weg heeft plaatsgevonden als waar haar broer twaalf jaar geleden omkwam, ontstaan er steeds meer vragen. Rixa gaat opzoek naar antwoorden, maar stuit juist op een verzwegen familiegeschiedenis. Terwijl Rixa bijna obsessief op zoek gaat naar de waarheid achter het predikantengezin waarin haar moeder in tijden van het ijzeren gordijn opgroeide, lijkt er niemand te zijn die haar een antwoord wil geven.

Het verhaal bestaat uit de zoektocht naar antwoorden van Rixa die wordt verweven met verhaallijnen van haar grootouders en andere familieleden. Klönne neemt je dan ook mee van de eerste wereldoorlog tot aan het heden met alle tussengelegen ellende. En toch is er ook plek voor mooie herinneringen, want die zijn er tenslotte ook.

De schrijfster heeft overduidelijk onderzoek gedaan voor Verzwegen moeder. Rixa is niet alleen een pianiste, ze denkt zelfs als een muzikant. Daarnaast komt Klönne zelf uit een predikantengezin en dat maakt deze bijzondere, deels verzwegen, maar fictieve familiegeschiedenis tot een prachtig boek.

cover

Verzwegen moeder van Gisa Klönne is hier te koop voor €19,99


Deel dit:

Geschreven door: Chantal Winckens - www.chantalia.nl

Chantal Winckens

Hoi, mijn naam is Chantal en ik ben van kinds af aan een boekenworm. Later raakte ik ook verslaafd aan films en tegenwoordig vind je me ook in een concertzaal of het theater. Wanneer ik op cultuur gebied iets leuks ontdek, deel ik dit graag op mijn blog www.chantalia.nl of hier met jullie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223350

Nieuwe leden

06-08-2020
06-08-2020
06-08-2020
05-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin