Vakantievrienden, hoe worden dit contacten voor het leven?

Reizen & Cultuur / 20 mei 2017
Vakantievrienden, hoe worden dit contacten voor het leven?
Iedereen die regelmatig op reis gaat is bekend met het fenomeen vakantievrienden. We ontmoeten leuke mensen aan de bar, tijdens een excursie of op een andere plaats waar veel toeristen komen en we raken met ze aan de praat. Je merkt dat je steeds meer naar elkaar toe trekt om er aan het einde van je vakantie achter te komen dat dit echte vrienden zijn geworden. Je belooft elkaar om contact te houden. Leuk! Maar… hoe zorg je er nu voor dat deze contacten daadwerkelijk stand houden?

Nederlandse vrienden

Als je het geluk hebt dat je vakantievrienden uit Nederland komen is contact houden al een stuk makkelijker. Een optie is om een avond samen foto’s te kijken onder het genot van een glas wijn en wat lekkers. Let wel op: die toffe vrienden van vakantie kunnen thuis ineens een stuk minder goed bij je passen. Op vakantie maak je dezelfde dingen mee en je bent allemaal van huis. Dit schept automatisch een band. Thuis kunnen die overeenkomsten een stuk minder zijn waardoor je misschien niet meer goed weet wat je in deze mensen zag.

Het is af te raden om niet meteen bij elkaar thuis af te spreken. Ontmoet elkaar in plaats daar van buiten de deur: zo roep je dat vakantiegevoel weer een beetje op en kun je elkaar op neutraal terrein in Nederland nog eens aftasten. Klikt het nog steeds zo goed? Bingo, de kans is groot dat dit vrienden voor het leven kunnen worden.

Buitenlandse vrienden

Wonen je vakantievrienden aan de andere kant van de wereld? Maak je geen zorgen, ook dan is contact prima te onderhouden. Spreek, rekening houdend met het tijdsverschil, skype-dates af en klets zo lekker na over jullie gave reiservaringen. Daarnaast is Facebook natuurlijk ook een uitstekend middel om het contact niet te laten verwateren. Post af en toe een leuke foto van jullie samen op de wall van de ander en praat met elkaar via de chat. Voor de fervent reizigers onder ons: kijk of je in de toekomst dezelfde bestemmingen op de planning hebt staan en probeer elkaar daar weer te zien.

Is het digitale contact na een jaar nog steeds goed? Overweeg dan om elkaar eens in het thuisland op te zoeken. Een bijzondere ervaring is gegarandeerd! Belangrijk is wel dat je niet verwacht dat de ander zijn schema volledig voor je leegmaakt. Het leven van de ander gaat thuis gewoon door, dus maak er vooral geen hoofddoel van. Blijf een paar dagen hangen en ga daarna lekker zelf vakantie vieren.

vakantievrienden

Het woord vakantievrienden zegt het eigenlijk al: vrienden van vakantie. Vaak blijft het hierbij, maar soms voel je zo’n klik dat je deze mensen nog niet los wilt laten. Neem dan bovenstaande tips ten harte en probeer er een vriendschap voor het leven van te maken!


Deel dit:

Geschreven door: Kimber - www.reisgenie.nl

Kimber

Hi! Ik ben Kimber, iemand die gek is op het leven en alles wat het te bieden heeft. Ik kan intens genieten van de kleinste dingen: een mooie zonsopkomst, een heerlijke kop koffie of een glimlach van een vreemde. Misschien houd ik daarom ook wel zo reizen: elke dag is een verrassing en ik ben altijd nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Om anderen te inspireren ben ik samen met een vriendin Reisgenie.nl begonnen, een site vol tips, informatie en inspiratie.

 Lees meer over deze blogger

Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

205438

Nieuwe leden

21-11-2019
21-11-2019
21-11-2019
21-11-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

23
Redactie Vriendinnen Online
Geen reacties
11