Tips om mooie vakantiefoto’s te maken voor Instagram of Facebook

Reizen & Cultuur / 15 april 2019
Tips om mooie vakantiefoto’s te maken voor Instagram of Facebook
pexels.com
Ga jij op vakantie en vind je het ook leuk om je vakantiefoto's te delen op bijvoorbeeld Facebook of Instagram? Lees dan deze tips even hoe je jouw perfecte plaatje van de vakantie kan maken en delen!

Zon

Foto’s van de zonsopgang- en ondergang werken áltijd! Als je op vakantie bent heb je ook gewoon de tijd om hier prachtige plaatjes van te schieten en stil te staan bij dit mooie schouwspel. En hoe leuk is het dan om dit ook te delen?! Tip: Ga zelf op de voorgrond van de foto zitten om het nog persoonlijker te maken.

Spontaan

De leukste foto’s zijn de spontane foto’s! Dus niet waar je ongemakkelijk tegen een muur of zwembadrand aan gaat leunen, maar gewoon lekker spontaan iets geks doen werkt altijd. Maak een leuk sprongetje op het strand en laat iemand daar een paar foto’s van maken. Reken maar dat er een gekke, spontane foto bij zit. En vakantie is plezier maken, toch? Vind je het ongemakkelijk om zoiets te doen, dan zijn foto's waar je een ijsje aan het eten bent of een spelletje doet ook erg leuk en net zo spontaan.

Spam

Ben je langer dan een week op vakantie? Verspreid je foto’s dan over de gehele trip en post er niet de ene dag 10 tegelijk en dan vervolgens een paar dagen niks meer. Zeker op Instagram is het leuk om er elke dag 1 te posten. En vergeet je er een dag eentje? Dan gebruik je toch gewoon de hashtag #latergram.

tips-vakantiefotos

Filter

Een filter gebruiken mag best, maar gebruik ze alleen als het de foto goed doet. Probeer er niet mee te bewijzen dat je nog bruiner bent dan je eigenlijk bent. Een goede tip voor het bewerken van je foto's is de app VSCO of Snapseed.

Variatie

Het is leuk om af en toe een foto te maken van de kleine dingen. Dus neem bijvoorbeeld eens een foto van je slippers, je lekkere cocktail of eten, een bordje met een straatnaam etc. Probeer dan alleen dat op de foto te zetten en de rest er omheen zo veel mogelijk egaal te houden (dus niet te druk). Wissel deze foto’s af met foto’s van de omgeving en van jezelf en voilà; je komt al een heel eind!

Achtergrond

De achtergrond van de foto kan heel belangrijk zijn, zeker als je zelf op de voorgrond wil staan. Als jij namelijk in je fleurige jurkje voor een saaie achtergrond staat, dan komt deze niet helemaal tot zijn recht. Maar als de achtergrond net zo fleurig is als jijzelf, dan is het de perfect match en dus het perfecte plaatje!

Heb jij nog leuke tips om te delen? Laat ze hieronder weten in een reactie!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226196

Nieuwe leden

18-09-2020
18-09-2020
17-09-2020
17-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum