The Hunger Games: Mockingjay part 1

Reizen & Cultuur / 25 december 2014
The Hunger Games: Mockingjay part 1
Net als de meeste verfilmde boekenreeksen is ook bij de Hungergames het laatste deel in tweeën gedeeld.

Katniss Everdeen is aan het einde van tweede film Catching Fire gered van het kapitool, haar geliefde Peeta is juist achtergebleven bij president Snow. Waar we in de eerste twee delen konden genieten van de spannende Hongerspelen, blijven deze in de derde film achterwege. Van District 12 is bijna niets meer over en Katniss bevind zich in District 13 waar men in opstand wil komen tegen de dictatuur. Alma Coin en Plutarch Heavensbee (gespeeld door de overleden Philip Seymour Hoffman) willen dat Katniss de revolutie symboliseert.

Na wat twijfels gaat Katniss met een cameraploeg op pad om films op te nemen. Het is de bedoeling dat ze hiermee districten inspireert om in opstand te komen. Er is een strijdlied, The Hanging Tree, dat een moment van kippenvel oplevert, maar qua beeld is bijna heel de film grijs en grauw.

Mockingjay part 1 is absoluut niet de spannendste film van The Hunger Games, maar zeker een goede aanloop naar het vierde en laatste deel van de films. Mocht je hebben genoten van de boeken en/of andere films met Katniss, dan is ook deze derde film zeker een aanrader!

De film draait momenteel in de Nederlandse bioscopen, een prima uitje tijdens de kerstvakantie!


Deel dit:

Geschreven door: Chantal Winckens - www.chantalia.nl

Chantal Winckens

Hoi, mijn naam is Chantal en ik ben van kinds af aan een boekenworm. Later raakte ik ook verslaafd aan films en tegenwoordig vind je me ook in een concertzaal of het theater. Wanneer ik op cultuur gebied iets leuks ontdek, deel ik dit graag op mijn blog www.chantalia.nl of hier met jullie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223350

Nieuwe leden

06-08-2020
06-08-2020
06-08-2020
05-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin