The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Reizen & Cultuur / 08 januari 2015
The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Warner Bros
The Hobbit is misschien geen typische vrouwenfilm, maar toch trekt dit verhaal van Tolkien weer volle zalen met zowel mannen als vrouwen.

Lord of the Rings regisseur Peter Jackson besloot na zijn grote succes ook kinderboek The Hobbit te verfilmen. Een verhaal dat zich nog voor Lord of the Rings afspeelt. Ook van deze film verschenen drie delen, ondanks dat er van The Hobbit maar één boek bestaat. In december is eindelijk het laatste deel The Battle of the Five Armies verschenen.

Aan het einde van de tweede film moesten we een jaar lang in spanning blijven hoe het af zou lopen met de ontsnapte draak Smaug die met minder goede bedoelingen richting een dorp vloog. In The Battle of the Five Armies wordt deze draak met de stem van Benedict Cumberbatch bijna direct verslagen. Aan de ene kant jammer, want dankzij de techniek van tegenwoordig zou je bijna denken dat dit vliegende monster zo over je huis zou kunnen komen vliegen.

Nadat de draak eindelijk heldhaftig is gedood, breekt er een nieuwe hel los. Zoals de titel van het derde deel al doet vermoeden breekt er tussen verschillende groepen een strijd los die gedurende de hele film uitgevochten wordt. Dit wordt in de film weergegeven door zowel indrukwekkende één op één gevechten, als door een gigantische veldslag. Hierdoor is er een stuk minder humor als in de voorgaande films, maar daar krijgen we dus wel mooie fantasy actie voor terug. Natuurlijk zit er ook een vleugje romantiek verwerkt in The Hobbit en kunnen vrouwen weer, net als in Lord of the Rings, genieten van de knappe elf Legolas.

De film duurt misschien net iets te lang, maar is wel een goede afsluiting van de reeks films.


Deel dit:

Geschreven door: Chantal Winckens - www.chantalia.nl

Chantal Winckens

Hoi, mijn naam is Chantal en ik ben van kinds af aan een boekenworm. Later raakte ik ook verslaafd aan films en tegenwoordig vind je me ook in een concertzaal of het theater. Wanneer ik op cultuur gebied iets leuks ontdek, deel ik dit graag op mijn blog www.chantalia.nl of hier met jullie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223350

Nieuwe leden

06-08-2020
06-08-2020
06-08-2020
05-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin