The Fault in Our Stars

Reizen & Cultuur / 25 augustus 2014
The Fault in Our Stars
Schrijver John Green schreef de tranentrekkende bestseller 'Een weeffout in onze sterren'. De net zo emotionele film is nu in de bioscoop te zien.

Hazel Grace heeft sinds haar dertiende kanker. Dankzij een nieuw medicijn leeft ze drie jaar later nog, maar ze trekt wel altijd een tas met zuurstof met zich mee. Hazels moeder denkt dat haar dochter depressief is en stuurt haar naar een praatgroep. Terwijl Hazel hier mokkend naartoe gaat, ontmoet ze Augustus: een jongen die kanker overleefde, maar daardoor wel een been mist.

Hazel leent haar favoriete boek 'Een vorstelijke beproeving' uit aan Augustus en vol verbazing blijkt dit boek midden in een zin te stoppen. Beide jongeren willen opzoek naar een antwoord en Augustus regelt een reis naar Amsterdam om schrijver Peter van Houten te bezoeken. De reis loopt anders dan verwacht, maar de jongeren laten hun tripje naar Amsterdam niet verpesten. Want waar Augustus eerlijk is over zijn gevoelens naar Hazel, gaat zij daar liever niet op in. Ze heeft namelijk niet lang meer te leven en wil Augustus geen pijn doen. Ondanks dat is Amsterdam betoverend genoeg, zodat ook Hazel haar gevoelens niet meer kan onderdrukken.

Deze twee jongeren zijn wijs voor hun leeftijd en dat zorgt voor een mooie film vol liefde, verdriet en afscheid. Dankzij de humor van Augustus begin je de 'The Fault in Our Stars' met een lach, waarna je alleen nog maar stil kan zijn en eindigt met een traan.


Deel dit:

Geschreven door: Chantal Winckens - www.chantalia.nl

Chantal Winckens

Hoi, mijn naam is Chantal en ik ben van kinds af aan een boekenworm. Later raakte ik ook verslaafd aan films en tegenwoordig vind je me ook in een concertzaal of het theater. Wanneer ik op cultuur gebied iets leuks ontdek, deel ik dit graag op mijn blog www.chantalia.nl of hier met jullie!Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209804

Nieuwe leden

26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum