Geen plannen deze zomer? Ga een taal leren in het buitenland

Reizen & Cultuur / 17 januari 2017
Ad
Geen plannen deze zomer? Ga een taal leren in het buitenland
Shutterstock
Nog even en de zomervakantie staat alweer voor de deur. Inmiddels begint iedereen met het maken van de plannen hiervoor. Heerlijk aan het strand liggen of juist iets actievers ondernemen deze zomer? Een wandelvakantie, yoga retreatment of een taalcursus volgen in het buitenland? Over dit laatste geven wij je vandaag alle ins en outs!

In een korte tijd, toch veel leren

Niet iedereen heeft tijd om een half jaar naar het buitenland te gaan om een taal te leren. Vaak zijn er genoeg verplichtingen in Nederland, waardoor je maximaal een maand de ruimte hebt om iets te ondernemen. Dan is een zomercursus eigenlijk een perfecte invulling. Je kunt zelf het aantal weken kiezen dat je weg bent en je kunt in een korte tijd toch heel veel van de taal leren. Omdat je je alleen op het leren van de taal hoeft te focussen en geen andere verplichtingen hebt, gaat het vaak sneller dan je denkt!

Engels opvijzelen voor je studie of werk

Moet je op je werk of op een studie of cursus veel Engels spreken?! Dat kan nog wel eens een obstakel zijn, zeker omdat in Nederland vaak toch wel verwacht wordt dat je deze taal goed beheerst. En dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Je kunt je Engels bijspijkeren door een (online) cursus te volgen of een app te downloaden, maar tijdens een zomercursus gaat het toch een stuk efficiënter. En het is nog leuk ook! De cursussen in Engelstalige landen zijn niet voor niets heel populair, je hebt de keus uit Engeland, Ierland, Malta, Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Australië of Nieuw-Zeeland. Voor elk wat wils dus!

Of leer een andere taal

Maar ook andere talen zijn erg leuk om te leren. Ook voor de fun! Hoe gaaf is het om een klein woordje Italiaans, Spaans of Frans te spreken?! Daar ga je komende vakanties zeker lol van beleven!

Genoeg vrije tijd

Vaak bestaan de zomercursussen voor een gedeelte uit het leren van de taal, maar is er daarnaast ook genoeg vrije tijd om bijvoorbeeld de stad in te gaan, sightseeing te doen of gewoon om lekker te ontspannen.

Internationale contacten

Wat zo leuk is aan een zomercursus, is dat je veel internationale contacten opdoet. Het maakt jouw tijd daar extra afwisselend omdat je met allemaal nieuwe 'vrienden' dingen kunt ondernemen. En soms leg je zelfs ook hele waardevolle contacten voor daarna. Het omgaan met mensen uit andere culturen verbreed letterlijk en figuurlijk je horizon en wie weet heb je zelfs een leuk vakantieadresje voor het jaar daarna!

Je waant je even één van de locals

Misschien nog wel het allerleukste van een zomercursus is dat je je even één van de locals voelt. 's Ochtends ga je tegelijk met de inwoners (in het OV) opweg naar werk/school. Je bent dus even geen toerist, maar tijdelijk één van hen. En door de mensen die je op de school ontmoet, weet je precies welke restaurantjes leuk zijn, waar de feestjes en de onondekte strandjes zijn. Je hoeft na verloop van tijd niet meer met een plattegrond de stad door en bovendien kom je onderweg geregeld bekenden tegen. In no time voelt deze plek als jouw nieuwe thuis!

En, lijkt het je wat?

Heb jij er weleens aan gedacht om een vreemde taal te gaan leren tijdens een zomercursus? Wil je meer weten? Lees dan hier alles over een taal leren in het buitenland. Laat je ons in een reactie weten welke taal jij het liefst onder de knie zou krijgen?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211958

Nieuwe leden

23-02-2020
23-02-2020
23-02-2020
23-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum