Stoere Urban Fotografie

Reizen & Cultuur / 23 april 2014
Stoere Urban Fotografie
Shutterstock
Bij Urban Fotografie, wat ook wel Urbex wordt genoemd, worden foto's gemaakt van en in verlaten panden. Zoals bijvoorbeeld; leegstaande fabrieken, huizen, gebouwen, ziekenhuizen, pretparken, enzovoorts. Wat de fotograaf wilt is de verlatenheid op de foto vastleggen, omdat dit een bepaalde sfeer in de foto creëert.

Risico's

De locaties voor deze foto's kun je niet zomaar betreden natuurlijk. Het pand staat namelijk niet voor niets leeg. Vaak zijn de gebouwen afgesloten en/of bewaakt of staat het zelfs op instorten. Het betreden van deze locaties is dus geheel op eigen risico. Je kunt dus niet zomaar overal legaal naar binnen, soms is het daarom handig om even toestemming te vragen bij de eigenaar van het gebouw. Sommige fotografen gaan wel zonder toestemming naar binnen, maar dan heb je wel het risico om gepakt te worden.

Het voordeel van deze totaal afgesloten en bewaakte plekken is wel dat je altijd een originele foto krijgt. De meeste plekken zijn onaangetast en nog belangrijker, niet ondergespoten met graffiti. Ook al kunnen leuke graffiti kunstwerken ook wel iets opleveren in zo'n leegstaand pand.

Geheime locatie

Een Urban Fotograaf zal (bijna) nooit zijn locatie prijsgeven. Dus als je zelf graag dit soort foto's wilt maken, zul je zelf locaties moeten zoeken. Ook in Nederland zijn er heel wat locaties waar je dit soort foto's kunt maken. Maar voor betere plekken kun je toch het beste naar Duitsland gaan. Vergeet alleen niet; wanneer je als urban fotograaf aan de slag gaat, ga niet alleen. Dit omdat gebouwen op instorten kunnen staan, als er iets gebeurt kun je jezelf waarschijnlijk niet redden.


Deel dit:

Geschreven door: Larissa Ravenhorst - www.larissaravenhorst.wordpress.com

Larissa Ravenhorst

Hi! Ik ben Larissa. Ik blog hier op Vriendinnenonline maar ook op mijn eigen blog: www.larissaravenhorst.wordpress.com . Dit heb ik samen met mijn vriend opgezet. Mijn blog gaat voornamelijk over cultuur, reizen en fotografie. Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

205438

Nieuwe leden

21-11-2019
21-11-2019
21-11-2019
21-11-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Redactie Vriendinnen Online
Geen reacties
11
23