Stedentrip tip: Boedapest

Reizen & Cultuur / 25 mei 2014
Stedentrip tip: Boedapest
Klasine Smid | Krealicious
“Budapest is a prime site for dreams: the East’s exuberant vision of the West, the West’s uneasy hallucination of the East. It is a dreamed-up city; a city almost completely faked; a city invented out of other cities, out of Paris by way of Vienna — the imitation, as Claudio Magris has it, of an imitation.” - M. John Harrison.

Cultuur snuiven, fietsen, slenteren door de straten, genieten van de prachtige uitzichten, lokale recepten proberen of juist de wereldwijde pizza's eten. De hoofdstad van Hongarije heeft het allemaal. Een stedentrip is een perfect reisje om een nieuw land of andere cultuur te gaan ontdekken. Reizen, ontspannen, genieten en ontdekken allemaal tegelijk in een korte tijd.

Tijdens de interrail reis bezochten we ook Boedapest, de koningin van de Donau. Deze rivier loopt dwars door de stad en scheidt daarmee de delen Boeda en Pest. Wij verbleven in Pest wat getypeerd wordt als de zakelijkere industriële kant, maar tegelijkertijd ook hip. In Boeda is meer woongelegenheid en is ook een stuk groener dan Pest.

stedentrip budapest boedapestFoto: Uitzicht op de Kettingbrug en Pest, vanaf de burcht van Boeda.

stedentrip budapest boedapestFoto: Varosligeti park waar van alles te beleven is.

Boedapest moet je gewoon beleven. De veelzijdigheid, de sfeer en de vele mogelijkheden. We sliepen in een onbekend hostel zonder naam waar we terecht kwamen doordat we werden aangesproken door een vriendelijke vrouw op het station. Deze verblijfplaats maakte het bezoek aan Boedapest wel af. Het hippiegehalte was hoog en de temperatuur overigens ook. Boedapest is een stad om in te verdwalen, om zo op de leukste plaatsen terecht te komen, te genieten van het lekkere eten en drinken en natuurlijk om de toeristische trekpleisters te bezoeken.

Om Boedapest op een bijzondere relaxte manier te bekijken kun je een boottocht gaan maken. De gehele dag varen er bootjes over de Donau, maar de avond tochten zijn het mooist. Boedapest verlicht dan zijn bijzondere kant en je ontkomt niet aan de ''oooh's'' en ''aaah's''.

burcht van Boeda 's avonds

Stedentrip Budapest boedapest

Tips:

- Huur een fiets en ontdek Boedapest op een sportieve manier.
- Geniet van een hippe vintage binnentuin: Szimpla Kert
- Hou je meer van een groot festival? Bezoek dan het Sziget Festival in augustus.
- Geniet van het uitzicht vanaf het vrijheidsbeeld 'Szabadság Szobor' op de Gellért Heuvel.
- Ontspan in één van de vele spa's.


Deel dit:

Geschreven door: Klasine Smid - www.krealicious.blogspot.com

Klasine Smid

Hoi! Ik ben Klasine en ik ben het gezicht achter Krealicious. Ik noem mezelf ook wel een creatieve duizendpoot op het gebied van tekst en beeld, met veel liefde voor reizen, interieur en fotografie. Op www.krealicious.blogspot.com lees je leuke artikelen binnen mijn interesses. Kom je snel een kijkje nemen?  Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226658

Nieuwe leden

26-09-2020
26-09-2020
26-09-2020
26-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum