Seriemoordenaar

Reizen & Cultuur / 05 mei 2014
Seriemoordenaar
Shutterstock
Wat doe je als je een avondje geen plannen hebt en heerlijk in de kussens van de bank wilt verdwijnen? Voetjes omhoog, iets lekkers erbij en de hersentjes op halve kracht.

Het begon ooit met opnemen van alle afleveringen die op televisie kwamen, gevolgd door dure dvd-boxen die gekocht en (uit)geleend werden. Nu lijken HBO en Netlfix er speciaal voor uitgevonden: Series!

Van McLeod’s Daughters tot Lost, hoe verschillend de genres ook zijn, als je eenmaal gaat kijken, is de kans groot dat je niet meer stopt. Het concept is zo ontwikkeld dat je blijft kleven. De afleveringen zijn lang genoeg om je te boeien en kort genoeg om een toeslaande verveling te voorkomen. Iedere aflevering eindigt met een groot vraagteken of een knaller van een cliffhanger en als je avond nog niet voorbij is, klik je gewoon door naar de volgende aflevering.

Series zijn zeer geschikt voor iedereen die zich langer dan anderhalf uur met een hoofdpersoon wil vereenzelvigen. Die ene leuke man of vrouw die je aflevering op aflevering volgt daar wil je alles van beleven, hij of zij wordt eventjes deel van je leven. Hoe lang diegene blijft, hangt af van het aantal afleveringen per seizoen en totaal aantal seizoenen. Als je mazzel hebt, heb je uren en úren kijkplezier.

McLeod’s Daughters, Borgen, Vampire Diaries, CSI, House of Cards, Friends, Grey’s Anatomy, Orange is the new black, Flikken Maastricht, Nashville, Pretty Little Liars, en zo voort. Vul maar aan, ideeën genoeg. Nee, series genoeg. Voor ieder wat wils.

Dus als je voetjes omhoog liggen en je in de kussens van de bank verdwenen bent, probeer dan eens een serie. Pik er eentje uit het genre waar je normaal films van kijkt en waag de sprong.

Eén waarschuwing op het etiket van deze verpakking: Series kijken kan leiden tot verslaving en afkickverschijnselen na de allerlaatste aflevering kan een tijdelijk zwart gat veroorzaken.


Deel dit:

Geschreven door: Nelly Hofman - www.nellyhofman.nl

Nelly Hofman

Hoi! Mijn naam is Nelly Hofman en schrijven mag ik wel bestempelen als een van mijn favorieten uit een hele lange rij vrijetijdsbestedingen. Naast het schrijven voor Vriendinnenonline, probeer ik aan de weg te timmeren als tekstschrijver, blog ik op mijn eigen weblog en schrijf ik verhalen (lang en kort). Mocht je meer van me willen weten, klik dan op je gemakje door naar het linkje 'Lees meer over deze blogger'.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221632

Nieuwe leden

09-07-2020
09-07-2020
08-07-2020
08-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin