Sarah Jio: “De camelia heeft een grote rol in mijn leven gespeeld”

Reizen & Cultuur / 11 april 2017
Sarah Jio: “De camelia heeft een grote rol in mijn leven gespeeld”
sarahjio.com
Haar nieuwe boek ‘De geheimzinnige tuin’ kwam vorige maand uit. Een roman met een ongelofelijk spannend plot. We zochten schrijfster Sarah Jio in Amsterdam op waar ze haar boek presenteerde.

> Hoe kwam je op het idee voor ‘De geheimzinnige tuin’?

Het is een aaneenschakeling van kleine dingen geweest, die ervoor hebben gezorgd dat ik dit verhaal ben gaan schrijven. Ik ben altijd gefascineerd geweest door tuinieren en planten en heb deze onderwerpen ook vaak gebruikt in mijn verhalen. In Seattle, waar ik woon, groeien veel camelia’s. Deze bloem heeft een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Dat begon al in mijn jeugd. Het huis waarin ik ben opgegroeid had twee cameliabomen bij de voordeur, waar ik als kind iedere dag langs liep. Die zijn mij altijd bijgebleven. Ik jog nu redelijk veel en op een regenachtige ochtend rende ik in het park langs een cameliaboom. Ik realiseerde mij dat ik over de bloem een boek wilde schrijven.

Het verhaal is geschreven vanuit twee perspectieven, was dat moeilijk?


Deze manier van verhalen vertellen gebruik ik vaker, het is een techniek die ik fijn vind om toe te passen in mijn verhalen. In bijna al mijn boeken heb ik deze techniek gebruikt. Voor de lezer is het een leuke stijl omdat het interessant blijft, maar ook voor mij werkt het prettig. Als ik voel dat een verhaallijn vastloopt dan kan ik switchen naar een ander personage.

> Het boek bevat veel mysteries, waarom heb je daarvoor gekozen?


Toen ik dit boek inleverde bij mijn redacteur in Amerika zei ze: ‘Er gaan wel heel veel mensen dood in dit boek.’ Dit is dan ook een van mijn meer mysterieuze boeken. Uiteindelijk heb ik een paar mensen laten leven die in de eerste versie dood zouden gaan. Ik heb altijd mysteries in mijn boeken, maar bij dit boek is dat het meest. Het is leuk om een broodspoor voor lezers achter te laten, om zelf uit te vinden hoe het verhaal in elkaar zit.

> Aan het eind van het verhaal schrijf je dat je hoopt dat de lezers hun eigen privétuin hebben gevonden, in het echte leven maar ook in hun hart. Heb jij jouw tuin al gevonden?


Ja, die heb ik zeker gevonden. Zowel letterlijk als in mijn hart. Ik heb altijd een tuin bij mijn huis gehad. Een tuin in mij hart, een soort persoonlijke rust heb ik ook gevonden. Ik ben een aantal jaren best ongelukkig geweest en zocht troost bij mijn boeken. Nu voel ik mij weer gelukkiger en heb ik die innerlijke rust gevonden, dat is mijn eigen tuin voor mij.

Recensie

de geheimzinnige tuin‘De geheimzinnige tuin’ vertelt het verhaal van Flora (1940), die als spion infiltreert op een landgoed in Engeland om een zeldzame bloem te stelen. Als ze verliefd wordt op een van de bewoners blijkt het steeds moeilijker om de klus te klaren. Zeventig jaar later neemt Addison (2007) haar intrek in het landhuis. Beetje bij beetje leert ze het hele verhaal van Flora kennen, inclusief alle gruwelijkheden die op het landgoed hebben plaatsgevonden.

‘De geheimzinnige tuin’ is een ontzettend spannend boek. Bij het zien van de cover verwacht je dat het een feel-goodroman is, maar niets is minder waar. Het verhaal hangt van spannende mysteries aan elkaar, die je beetje bij beetje ontrafelt. De schrijfster heeft het verhaal vanuit twee perspectieven geschreven. Zo lezen we op de ene bladzijde dat Flora in de auto zit met een moordenaar en slaan we de pagina om naar het liefdesverhaal van Addison. Deze wisseling van perspectieven zorgt voor extra spanning en maakt het moeilijk om het verhaal weg te leggen.

Jio trakteert haar lezers op een sterk staaltje schrijverschap. ‘De geheimzinnige tuin’ is gedetailleerd, vlot maar vooral prettig geschreven. Een echte must-read voor romanlezers die op zoek zijn naar een spannend boek.


Deel dit:

Geschreven door: Sarai van Well - www.boekhopper.nl

Sarai van Well

Hoi, ik ben Saraï, boekenblogger bij Boekhopper. Voor mij gaat er niets boven de geur van een nieuw boek. De eerste letters die op een pagina geprint staan hebben altijd iets magisch, alsof ze mij vertellen dat ik een nieuwe wereld in ga. Ik hou je op de hoogte van het laatste boekennieuws, recenseer boeken en interview internationale en nationale auteurs.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227978

Nieuwe leden

26-10-2020
25-10-2020
25-10-2020
25-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Gelderland
Ede en omgv
24
Overijssel
Kletsgroepje
8