Ruzie op vakantie vermijd je met deze 5 tips!

Reizen & Cultuur / 15 augustus 2017
Ruzie op vakantie vermijd je met deze 5 tips!
Pexels.com
Hoe leuk vakanties ook mogen zijn, het 24/7 op elkaars lippen zitten kan helaas ook op zijn tijd betekenen dat er irritaties of meningsverschillen ontstaan. Hoe goed je in Nederland ook met je partner of vriendin lijkt te kunnen opschieten, je leert elkaar pas écht kennen tijdens een vakantie en daar kan je een ruzie niet bij gebruiken. Hierbij 5 tips om relaxt je vakantie door te sjezen en vakantieruzies te vermijden.

Deel je verwachtingen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zijn jullie het eens over een vakantie? Heb het dan ook eens met degene met wie je gaat over waarom jullie naar die bestemming willen. Wat wil jij doen? Wat wil hij of zij zien? Liggen jullie grofweg op één lijn of gaan jullie compleet voor andere redenen naar de bestemming toe? Wilt de één nachten doorhalen in de club en de ander juist actief het land verkennen? Door je verwachtingen te delen sta je op bestemming niet voor (nare) verrassingen, krijg je minder snel ruzie op vakantie en bestaat het niet uit één grote compromis.

Spreek een budget af

Een apart puntje van de verwachtingen, want dit kan snel voor frustraties zorgen. Het budget. Wees eerlijk hoeveel jullie willen besteden en hoe jullie dit gaan doen. Houden jullie alles bij in een ‘wie betaalt wat app’, maken jullie een grote pot of delen jullie alles a la minute door 2? Handig om dit vooraf even kort te sluiten.

Niet alles hoeft samen

Accepteer dat niet ALLES samen hoeft. Soms heb je alleen tijd voor jezelf wanneer je gaat douchen of op de wc zit in een vakantie. Samen op vakantie zijn betekent heus niet dat je ook 24/7 hetzelfde pad hoeft te bewandelen. Ga eens alleen naar een winkeltje toe of laat de ander eerder naar het strand gaan. Soms kan een beetje ademruimte de verstandhouding juist goed doen!

Ken je rol

Is Annie beter in kaartlezen en ken jij juist beter je talen? Ken je rol op vakantie. Vaak ontstaan deze patronen vanzelf en vullen jullie elkaar juist aan. Juist door te doen waar je goed in bent. Lekker lullen op bestemming dus en laat de ander je de weg maar wijzen.

Sluit compromissen

Natuurlijk kunnen jullie het niet over ALLES eens zijn. Sluit daarom op zijn tijd een compromis. Dit geldt wel als jullie alle twee water bij de wijn willen doen. Ga mee naar het winkelcentrum en laat je reispartner mee wandelen. Of iets anders. Kom je er echt niet uit? Kies dan eens voor punt 3. Niet alles hoeft samen en ga je eigen weg voor een bepaalde activiteit.


Deel dit:

Geschreven door: Jorinde van den Broeke - www.jorindeesther.nl

Jorinde van den Broeke

Hoi, ik ben Jorinde en ik blog op jorindeesther.nl over life onderwerpen zoals werken, reizen en de nodige (vrouwen) issues. Na je studietijd en in je verdere leven breekt er steeds weer een nieuwe periode aan vol kansen en ontwikkelingen. Ik schrijf columns, deel ervaringen, geef hotspot en travel tips en review mijn favoriete producten. Wie weet kan ik je zo inspiratie bieden om nog net dat beetje meer uit je leven te halen!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209126

Nieuwe leden

18-01-2020
18-01-2020
18-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel