Rondreis door Australië in vier weken

Reizen & Cultuur / 04 januari 2015
Rondreis door Australië in vier weken
Het lijkt bijna onmogelijk een rondreis door Australië terwijl je een fulltime baan hebt. Je hebt maar een paar weken vakantie in een jaar. Voor een rondreis door Australië heb je minstens een paar maanden de tijd nodig, toch? Nee hoor. Je kan Australië prima ontdekken in vier weken. Wel moet je dan prioriteiten stellen.


Een rondreis door Australië is een droom van velen. Het lijkt alleen onmogelijk. Australië is zo groot, daar kan je niet even een paar weken heen wordt vaak gedacht. Gelukkig valt dit allemaal mee. Het is alleen zo dat je misschien niet alles kan zien of doen wat je eerst in de planning had.


Je kan prima in vier weken de noord oost kust ontdekken met de bus of auto. Je pakt dan een gedeelte van de staat Queensland. Je arriveert in Brisbane en je vertrekt uit Cairns of je doet het tegenovergestelde.

In de route kan je de prachtige stad Brisbane ontdekken. Bezoek dan ook direct de Koala-sanctuary in Brisbane. In de sanctuary kan je dieren bezichtigen die veel in Australië voorkomen. Je kan hier op de foto gaan met een koalabeer en wallabies voeren. Alleen in de staat Queensland mag je een koala vasthouden.


Vervolgens reis je richting het noorden waar je een stop kan doen voor een excursie naar Fraser Island, surfen aan de kust bij Hervey Bay, en zeilt naar Whitsundays bij Airlie Beach. Altijd al eens willen parachutespringen? Doe dit dan in Mission Beach. Je land hier op het strand wat zorgt voor een unieke ervaring.

Je eindigt je reis in Cairns waar je heerlijk kan ontspannen en duiken of snorkelen in de Great Barrier Reef.

Wil je meer dan alleen Queensland zien en heb je maar vier weken? Dit kan, maar je reis wordt er dan wel duurder op. Je kan ervoor kiezen om dan gebruik te maken van binnenlandse vluchten. Je vliegt dan van de ene stad naar de andere. Zo kan je bijvoorbeeld arriveren in Cairns en duiken in de Great Barrier Reef. Daarna vlieg je naar Alice Springs waar je een bezoek doet aan de Uluru en de Kings Canyon. Vervolgens vlieg je naar Melbourne waar je los kan gaan met shoppen. Tot slot vlieg je naar Sydney waar je de beroemde Opera House kan bezichtigen en een excursie kan doen naar de Blue Mountains. Je vier weken zitten er dan wel op en het is dan tijd om weer naar Nederland te reizen.

Dit zijn enkel maar voorbeelden van een rondreis door Australië. Maak voor jezelf een keuze wat je wilt zien en doen. Er is meer mogelijk in vier weken dan je denkt. Hou alleen wel goed rekening met de afstanden en je budget.


Deel dit:

Geschreven door: Taina Blokzijl - www.livelovetravel.nl

Taina Blokzijl

Hallo, mijn naam is Taina en ik heb een grote passie voor reizen! Nieuwe bestemmingen ontdekken en daarover vertellen en reistips geven doe ik met veel liefde. Verder hou ik enorm veel van dieren, streef ik naar een healthylifestyle en word ik altijd enthousiast van alles wat maar met eten te maken heeft. Alles omtrent deze onderwerpen en meer deel ik graag met jullie en op mijn website Live Love Travel. Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223350

Nieuwe leden

06-08-2020
06-08-2020
06-08-2020
05-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin