Waarom roadtrippen in de winter een must is

Reizen & Cultuur / 18 december 2017
Waarom roadtrippen in de winter een must is
Shutterstock
Bij het woord 'roadtrip' zie je waarschijnlijk spontaan een auto met open dak voor je, die op een zwoele zomeravond romantisch de zonsondergang tegemoet rijdt… à la Katy Perry in de Teenage Dream-videoclip dus. En ja, natuurlijk is het heerlijk om met het warme weer met vrienden op stap te gaan, te profiteren van de zon en de lange dagen, en ondertussen te genieten van alles wat het buitenland te bieden heeft. Maar ook een roadtrip in de winter kan een geweldige ervaring zijn. Wij vertellen je waarom.

Je vermijdt massatoerisme

Een zomer in Italië of Zuid-Frankrijk vind je natuurlijk heerlijk… en met jou zowat de halve wereldbevolking. Van drukbezette stranden tot volgeboekte, peperdure hotels: reizen in het hoogseizoen is niet altijd een pretje. Wanneer je er tijdens de winter opuit trekt, ontsnap je grotendeels aan die gekte. En omdat de winters juist in die zuidelijke landen redelijk zacht zijn, kun je alsnog genieten van wat zon en mildere temperaturen. Een win-win dus!

Je maakt andere dingen mee dan tijdens de zomer

De bevolking van je favoriete vakantiebestemming zit tijdens de wintermaanden heus niet opgesloten te wachten tot de toeristen terugkomen in de zomer. Integendeel: zij leiden gewoon hun leven en leuke evenementen en lekker eten horen daar nu eenmaal bij - of het nu augustus of januari is. Dankzij de feestdagen is er op sommige plekken zelfs meer te beleven in de winter dan 's zomers. Denk bijvoorbeeld aan het 'Festival Mondial du Cirque de Demain' in Parijs of de wereldberoemde kerstmarkten in Duitsland. Het noorderlicht in Noorwegen is tijdens de koude en donkere maanden op zijn mooist. Dit zijn dingen die je mist als je in juli op reis gaat.

Je kan gaan wintersporten in een prachtig landschap

Besneeuwde bergtoppen en weidse ijsvlaktes: zeker in landen als Zwitserland en Oostenrijk zijn er in de wintermaanden prachtige dingen te zien. Daarnaast kan je er natuurlijk gaan skiën, snowboarden en wandelen. Een autoritje door die gebieden is een ervaring die je niet snel zal vergeten. En zo'n spontane winterse roadtrip hoeft heus niet veel te kosten: Zwitserland en Oostenrijk zijn dichter bij dan we in Nederland soms lijken te denken. En als je je eigen materiaal meeneemt - of leent van familie, vrienden of buren - kan je de kosten nog meer drukken. Goede skidragers en/of trekhaken zijn dan wel aan te raden en tegenwoordig makkelijk online te vinden, bijvoorbeeld bij Rameder. GPS aan en rijden maar!

Het is gezellig

Geef toe: wat is er knusser dan een knapperend haardvuur of een heerlijk warme kop thee of chocomel na een verfrissende wandeling in een winters landschap? Om van de après-ski nog maar te zwijgen. Of onder een dekentje in je hotelkamer of huisje een film kijken of boekje lezen. Zulke knusse momenten maken een wintertrip meer dan de moeite waard. Want wie goed zoekt, zal zien dat er in de koude maanden net zoveel mooie en warme momenten te beleven zijn als tijdens de zomer. We noemen het niet voor niets hartje winter. <3


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226388

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum