Zin in! Overzicht kerstmarkten 2018

Reizen & Cultuur / 07 december 2018
Zin in! Overzicht kerstmarkten 2018
Shutterstock
De feestdagen zijn weer gezellig aangebroken. De steden zijn weer aangekleed met kerstverlichting en de dagen worden donkerder en kouder. Kortom, alle ingrediënten voor een knusse kerstmarkt zijn aanwezig! Waar moet je zijn dit jaar? Wij hebben de leukste kerstmarkten op een rij gezet!

Kerststad Valkenburg

Valkenburg wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een echte kerststad, waarbij er unieke samenwerkingen zijn ontstaan voor bijzondere kerstactiviteiten zoals 2 ondergrondse kerstmarkten in grotten, een Christmas parade, een culinaire wandeling en diverse andere activiteiten zoals winterwonderland en een verlichte kabelbaan. Zoveel te doen, kijk even op de site wat aansluit bij jouw wensen!

Locatie: Valkenburg
Datum: 16 nov - 6 jan

Kerstmarkt Maastricht

Ieder jaar komen er een kleine miljoen bezoekers naar de kerstmarkt van magisch Maastricht. Het centrum is prachtig versierd en je vindt er het huis van de kerstman. Verder is er een (overdekte) schaatsbaan, kersttreintje, een reuzenrad en reuzenglijbaan, vele kraampjes waar je kunt shoppen en vele lekkernijen kunt vinden.

Locatie: Maastricht (Vrijthof)
Datum: 1 dec - 31 dec (10u-24u, behalve op feestdagen andere tijden)

Zweedse kerstmarkt Groningen

In Groningen wordt dit jaar weer de Zweedse kerstmarkt georganiseerd in de voormalige Suikerfabriek. Deze kerstmarkt is anders dan de meeste kerstmarkten, er is hier veel aandacht voor Scandinavisch design, er zijn kerstkoren aanwezig en je kunt er lekker eten en borrelen. Je dient hiervoor wel een kaartje te kopen à €6,-.

Locatie: Suikerfabriek, Groningen
Datum: 8-9 dec (10u-17u)

Kerstmarkt Haarlem

Dit jaar viert de Haarlemse kerstmarkt, met maarliefst 350 kramen, haar 25-jarig jubileum. Rondom de Grote Markt klinken de kersthits uit de speakers en loopt er o.a. een Dickensorkest door het centrum. Ook treden er diverse koren op in prachtige monumentale locaties.

Locatie: Centrum Haarlem
Datum: 8 dec (10u - 19u) 9 dec (10u - 18u)

overzicht-kerstmarkten

Knus Utrecht

In Utrecht kun je dit jaar wederom naar Knus, dat je maar liefst 7 verschillende markten in één weekend brengt verspreid over het centrum. Er staan allemaal leuke kraampjes waarbij je heerlijk kunt struinen, eten en borrelen, daarnaast zijn er 5 huiskamers met muziek, theater en literatuur. Genoeg te doen dus!

Locatie: Centrum Utrecht
Datum: 14, 15 en 16 dec

Drijvende kerstmarkt Leiden

De kerstmarkt in Leiden trok vorig jaar maar liefst 140.000 bezoekers en ook dit jaar wordt er een heus winterdorp gebouwd met 84 kramen. Verder is er een ijsbaan, live entertainment (met Jan Smit, Gerson Main, Woodstick en René van Kooten met zijn band 'Shifting Daylight' en vele kerstkoren) en een nostalgische kermist. We like!

Locatie: De Nieuwe Rijn, Leiden
Datum: 14-25 dec (12u - 21u)

Royal Christmas fair Den Haag

In het historisch centrum van Den Haag vind je dit jaar een leuke kerstmarkt met 80 kerstpagodes, een kindermarkt, gluhwein, een cultureel programma en als klap op de vuurpijl een heuse kerstman!

Locatie: Centrum Den Haag
Datum: 14-23 december (12u-21u)

Sissyboy Kerstmarkt Amsterdam

Sissy-Boy neemt je dit jaar mee in de ultieme kerstwereld met als thema 'Journey of Wonders'. Dit betekent heel veel kerstballen, kerstoutfits, heerlijke livemuziek en warme chocomel met slagroom. Deze editie met nog veel meer homeland, fashion en accessoires dan voorheen.

De ultieme plek om je kerstcadeaus in te slaan in hip Amsterdam-Noord.

Locatie: Aambeeldstraat 34, Amsterdam-Noord
Datum: 15 december (10u-17u)


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218176

Nieuwe leden

27-05-2020
27-05-2020
27-05-2020
26-05-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin