Overkill

Reizen & Cultuur / 01 juli 2014
Overkill
Wanneer een keiharde moordenaar het recht in eigen hand neemt, wie bepaalt dan wat gerechtigheid is?

Dat is alles wat de achterflap van Overkill verteld en als dat niet nieuwsgierig maakt, dan weet ik het ook niet meer. Voor mij heeft het in elk geval gewerkt, want ik heb twee eerder uitgezochte titels teruggelegd, omdat dit het boek was dat ik in de vakantie wilde lezen.

Esther en Berry Verhoef schrijven af en toe samen onder de schrijversnaam Escober. De één begint met een hoofdstuk, de ander schrijft het volgende hoofdstuk en zo wisselen ze elkaar af. En dat doen ze zonder goed te weten wat de ander voor ideeën heeft voor het verloop van het verhaal. Zullen ze elkaar daardoor vaak verrassen met een nieuwe wending?

Het is lastig om heel uitgebreid te vertellen waar het boek over gaat, omdat ik dan al snel te veel verklap. En dat is zonde, want de onverwachte wendingen maken het juist zo leuk om door te lezen.

Er wordt in korte tijd een verkrachter, een moordenaar en een pedofiel vermoord. De pedofiel op een gruwelijke wijze. Zijn moordenaar wil duidelijk een signaal afgeven.

De slachtoffers hebben maar weinig met elkaar gemeen. Alleen dat ze niet door justitie gestraft zijn. Iemand heeft alsnog voor hun (doods)vonnis getekend?

Het boek begint wat onduidelijk. Achter elkaar worden er nieuwe personages voorgesteld en wisselt het van perspectief. Wie een boek vanaf bladzijde één wil kunnen volgen, zal het waarschijnlijk aan de kant leggen. De volhouders zullen worden beloond en alleen de echte puzzelaars vullen de ontbrekende informatiestukjes in voordat de schrijvers er zekerheid geven.

Een verrassend, toegankelijk en spannend verhaal met een (mogelijk) onbevredigende maar overtuigende ontknoping.


Deel dit:

Geschreven door: Nelly Hofman - www.nellyhofman.nl

Nelly Hofman

Hoi! Mijn naam is Nelly Hofman en schrijven mag ik wel bestempelen als een van mijn favorieten uit een hele lange rij vrijetijdsbestedingen. Naast het schrijven voor Vriendinnenonline, probeer ik aan de weg te timmeren als tekstschrijver, blog ik op mijn eigen weblog en schrijf ik verhalen (lang en kort). Mocht je meer van me willen weten, klik dan op je gemakje door naar het linkje 'Lees meer over deze blogger'.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211316

Nieuwe leden

16-02-2020
16-02-2020
16-02-2020
16-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum