Notities voor een beter leven - Nina Simone

Reizen & Cultuur / 30 december 2014
Notities voor een beter leven - Nina Simone
www.amboanthos.nl
'Notities voor een beter leven' leest makkelijk weg, laat je denken, maar vooral lachen.

Nina Simone is een zangeres en vanaf nu ook schrijfster. Ze schreef een heerlijke chicklit, maar toch net iets anders.

De 37-jarige Anna Krestler speelt in Notities voor een beter leven de hoofdrol. Ze is alles behalve een doorsnee dertiger. Anna is namelijk net ontslagen bij haar vervelende baantje bij een advocaten bureau, verslaafd aan internet, vrijgezel en woont samen in een huis met de jonge studente Brie. Om haar leven weer op een rijtje te krijgen spreekt ze regelmatig met vriendin Leslie, die alles wel voor elkaar lijkt te hebben.

Op een nacht ontdekt Anna de films van Paul Gilman: een regisseur die zijn films in een soort documentaire stijl maakt. Na het ontdekken van deze filmmaker besluit Anna zelf een camera te kopen en aan de slag te gaan met film. Zo stuit ze op een dag op Taj, die films maakt over het leven van normale mensen en ze gaat aan de slag als zijn assistent. Vanaf hier probeert Anna haar leven weer een doel te geven en af te kicken van het internet.

De schrijfstijl van Simone is duidelijk en humoristisch. Ze is niet bang om dingen als 'tapdancende vagina's', 'vingerverven met ballen' en 'masturberen met een koolblad' in haar verhaal te verwerken. Hierdoor tovert ze regelmatig een lach op je gezicht als je al dan niet dubbel licht van het lachen. De beschamende situaties waarin Anna terecht komt, versterken dit effect alleen maar. Toch behandelt Notities voor een beter leven ook serieuze thema's als kunst, de cultuur op internet, zwangerschap en liefde.

boek

Notities voor een beter leven is hier te koop voor €19,99.


Deel dit:

Geschreven door: Chantal Winckens - www.chantalia.nl

Chantal Winckens

Hoi, mijn naam is Chantal en ik ben van kinds af aan een boekenworm. Later raakte ik ook verslaafd aan films en tegenwoordig vind je me ook in een concertzaal of het theater. Wanneer ik op cultuur gebied iets leuks ontdek, deel ik dit graag op mijn blog www.chantalia.nl of hier met jullie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223350

Nieuwe leden

06-08-2020
06-08-2020
06-08-2020
05-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin