Meisje van glas - Frank Gunning

Reizen & Cultuur / 11 oktober 2014
Meisje van glas - Frank Gunning
Vanaf de eerste zin heeft Gunning je in zijn greep. Dit gevoel wordt per bladzijde alleen maar sterker. Pagina na pagina wordt de lezer verrast, ontpoppen zich de meest duistere karakters, en laat de auteur merken dat hij niet zuinig is op zijn personages. De dood speelt dan ook een grote rol in dit verrassende debuut.

'Meisje van glas' is opgedeeld in vier hoofdstukken en begint met het verhaal van Eva. Door de aandoening Situs Inversus heeft Eva negen maanden lang hart tegen hart gelegen met haar gezonde tweelingzus Hanna. Ook na de geboorte blijft de band tussen de zussen sterk, maar terwijl Hanna leeft voor twee, zit Eva meestal thuis of in het ziekenhuis. Toch gaat ze niet bij de pakken neer zitten. Zo besluit Eva, op de vlucht voor haar ouders, samen te gaan wonen met Erik, die boven het revalidatiecentrum woont. Maar ondertussen verzwijgt ze een belangrijk deel van haar leven.

In deel twee neemt Gunning je mee naar het leven van Flo. Zijn moeder valt op een dag dood neer en zijn vader was al zo goed als buiten beeld. Richter neemt de zorg van zijn broertje op zich in een kraakpand, maar intussen kan Flo niet vergeten dat hij op de dag van de begrafenis werd aangerand. Tijdens een nacht doet Flo een ontdekking in het park. Niet lang daarna besluit hij te verdwijnen vanwege een huiveringwekkend geheim.

Het derde deel wordt beschreven door de ogen van H.U. Kampvliet van Beurden, die toekijkt hoe zijn zoon, ook wel Strijdvloed genoemd, duivelse activiteiten uitvoert. Op het landgoed waar de oude man hard voor had gewerkt, worden activiteiten met betrekking tot dieren en deze prepareren verzorgd. Daarnaast heeft de zoon een relatie met een minderjarige jongen en houdt hij zich vooral schuil in één van de gebouwen. Kampvliet probeert met gevaar voor eigen leven te achterhalen wat Strijdvloed nu werkelijk uitvoert. Is het gedrag de schuld van zijn strenge opvoeding of is zijn zoon gewoon een slechte man?

Langzaamaan lijken alle personages een band met elkaar te hebben. In het laatste hoofdstuk wordt door de ogen van Eva duidelijk hoe iedereen met elkaar verbonden is.

De ene ontdekking is nog huiveringwekkender dan de andere, maar toch heeft 'Meisje van glas' een sprookjesachtige schoonheid. Fantasierijk is schrijver Frank Gunning in ieder geval wel. Mocht je van boeken houden met goed uitgewerkte, bijzondere en bizarre personages met een vleugje horror, dan zit je bij 'Meisje van glas' goed. Ondanks dat moet je als lezer wel een sterke maag hebben, want niets is te vreemd voor deze debutant.

boek

'Meisje van glas' is hier te koop voor €18,99 of hier als Ebook voor €11,99


Deel dit:

Geschreven door: Chantal Winckens - www.chantalia.nl

Chantal Winckens

Hoi, mijn naam is Chantal en ik ben van kinds af aan een boekenworm. Later raakte ik ook verslaafd aan films en tegenwoordig vind je me ook in een concertzaal of het theater. Wanneer ik op cultuur gebied iets leuks ontdek, deel ik dit graag op mijn blog www.chantalia.nl of hier met jullie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209804

Nieuwe leden

26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum