Marina Bellezza - Silvia Avallone

Reizen & Cultuur / 14 januari 2015
Marina Bellezza - Silvia Avallone
http://www.debezigebij.nl/
Twee jeugdliefdes proberen te ontsnappen aan hun verleden.

Marina Bellezza doet haar naam eer aan: ze is beeldschoon en hard onderweg om zangeres te worden. Ze droomt ervan om succesvol te worden in de popmuziek en te vertrekken naar één van de grote steden. Ze woont namelijk in het noorden van dat Italië dat, net als zoveel plekken, is getroffen door de crisis. Ook Andrea probeert iets van zijn leven te maken. Hij werkt als bibliothecaris, studeerde filosofie en stapte over op een landbouwopleiding. Waar Marina juist wilt vertrekken, droomt Andrea ervan om terug te keren naar zijn roots en koeien te houden op de oude boerderij van zijn opa.

Beiden personages willen ontsnappen aan hun verleden. Marina heeft namelijk te maken met een alcoholische moeder en de net zo veel drinkende vriend. Daarnaast is haar vader nooit in beeld, tenzij hij iets van haar nodig heeft. Andrea's vader is burgemeester en vind het leven van zijn jongste zoon maar niets, vooral niet tegenover dat van Andreas broer die met zijn vrouw in Amerika woont en voor de NASA werkt.

Al snel ontmoeten Marina en Andrea elkaar per toeval. Ooit waren ze elkaars jeugdliefdes en ook nu springt de vlam weer over, maar door de verschillende dromen blijf je jezelf als lezer afvragen hoe lang dit goed kan gaan.

Avallone is een getalenteerd vertelster. Ze beschrijft de liefdesrelatie tegenover het vervallen Italië waar de jongere generatie van weg wilt vluchten. Het knipperlichtgehalte van de relatie Andrea en Marina is groot, waardoor het verhaal af en toe langdradig aandoet, terwijl het tegelijkertijd de motivatie is om te blijven lezen. Want de grote vraag blijft: Hoe loopt het af met deze twee?

Schrijfster Silvia Avallone woont in Bologna en studeerde filosofie. Oorspronkelijk komt ze uit de regio die wordt beschreven in dit boek. Ze bracht eerder het boek Staal uit dat een groot succes werd.

Marina Bellezza

Marina Bellezza van Silvia Avallone is hier te koop als paperback voor €19,90 en hier als E-book voor €14,99


Deel dit:

Geschreven door: Chantal Winckens - www.chantalia.nl

Chantal Winckens

Hoi, mijn naam is Chantal en ik ben van kinds af aan een boekenworm. Later raakte ik ook verslaafd aan films en tegenwoordig vind je me ook in een concertzaal of het theater. Wanneer ik op cultuur gebied iets leuks ontdek, deel ik dit graag op mijn blog www.chantalia.nl of hier met jullie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223350

Nieuwe leden

06-08-2020
06-08-2020
06-08-2020
05-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin