7x Leuke tips op Texel

Reizen & Cultuur / 25 maart 2019
7x Leuke tips op Texel
Hayko Houtman
Het voorjaar komt er weer aan. De ideale tijd om een bezoekje te brengen aan ons grootste Waddeneiland: Texel! Doordat de boot ieder uur gaat (in drukke periodes zelfs 2x per uur) ben je er zo. Zodra de boot de haven van Den Helder verlaat waan je je op vakantie en 20 minuten later zet je voet aan dit veelzijdige eiland. Laat het relaxen maar beginnen! Texel draait voor 98% op het toerisme en er is dan ook ontzettend veel te doen. Vandaag deel ik 7 leuke tips met je.

1. Lammetjes knuffelen

Het voorjaar is natuurlijk hét moment om lammetjes te knuffelen! Op Texel wonen evenveel schapen als mensen, je kunt er dus eigenlijk niet omheen. Ga gezellig langs bij Schapenboerderij Texel en geniet voor even van het boerenleven.

2. Lokaal 16

Buitenlucht maakt hongerig, tijd voor wat lekkers! Lokaal 16 is een lunchcafé in Den Burg met, bij mooi weer, een gezellige binnentuin waar je kunt genieten van lekkere en gezonde lunchgerechten of een heerlijk stuk huisgemaakt gebak.

3. De Slufter

Een uniek natuurgebied dat onderdeel uitmaakt van Nationaal Park Duinen van Texel en een open verbinding met de Noordzee heeft. De perfecte locatie om even uit te waaien! Er zijn meerdere wandelroutes: Een rondwandeling, een speurtocht voor de kids of een route die je naar het strand voert. Recent zijn er ook een aantal Konikpaarden vanuit de Oostvaardersplassen over gekomen, wellicht spot je ze. Trek goede schoenen aan, het kan op sommige stukken drassig zijn!

4. Zeehondentocht

Tsja, als je op Texel bent mag dit toch eigenlijk niet ontbreken? Er zijn verschillende aanbieders van zeehondentochten met verschillende vaarroutes, privétochten of in groepen, mét en zonder garantie op het zien van zeehonden. Voor ieder wat wils dus!

5. Museum Kaap Skill

400 Jaar Texelse (zee)geschiedenis. Hier vind je alles over hoe Texel is ontstaan, over de strandjutters en wat de zeevaart voor Texel heeft betekend. Zeker ook leuk met de (iets oudere) kids.

6. Texelse Bierbrouwerij

Texels trots en inmiddels door het hele land veelvuldig te verkrijgen: Skuumkoppe, het paradepaardje van de Texelse Bierbrouwerij. Maar dit is niet het enige bier dat zij brouwen. Er zijn nog 11 (!) andere biersoorten te proeven in het gezellige proeflokaal bij de brouwerij. Natuurlijk is dat proeven al ontzettend leuk, maar de brouwerij biedt ook rondleidingen waarbij je ziet hoe zij al dat lekkers nou eigenlijk maken. Is het nog educatief ook!

7. Paracentrum

Tot slot een tip alleen voor waaghalzen! Op Texel kun je namelijk ook parachutespringen, hoe ultiem is dat?! Samen met een instructeur maak je een vrije val van 30 of maar liefst 60 seconden! Mocht dit je net iets te ver gaan is een rondvlucht boven Texel misschien een leuk alternatief. Boek wel ruim van tevoren want het zou toch zonde zijn als ze nét als jij op Texel bent volgeboekt zitten?!

Je ziet het: Texel is een enorm gevarieerd eiland. Of je nu met vriendinnen, het gezin of alleen komt; Niemand hoeft zich hier te vervelen! Ben jij wel eens op Texel geweest?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226352

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum