De leukste opkomende stedentrip bestemmingen voor met vriendinnen

Reizen & Cultuur / 06 mei 2019
De leukste opkomende stedentrip bestemmingen voor met vriendinnen
Shutterstock
Wil jij er even tussenuit met een vriendin? Plan een weekendje weg! Zo hebben jullie genoeg quality time om helemaal bij te kletsen en nieuwe herinneringen te maken. In drie dagen tijd kan je een hoop zien, doen en plezier beleven en als je het een beetje slim plant (buiten het hoogseizoen) hoeft het echt niet duur te zijn. Maar waar moet je naar toe? Dit zijn de leukste opkomende stedentrip bestemmingen binnen Europa om heen te gaan met je beste vriendin! Want je hoeft niet per se naar een grote hoofdstad!

Valencia

De Spaanse kustplaats is flink in opkomst en dat is niet bepaald zonder reden. De veelzijdige stad heeft je namelijk van alles te bieden. Van een mooi oud centrum, de mooiste kathedralen, tot fijne dwaalstraatjes, karakteristieke pleinen, fijne winkelstraten, een lange boulevard, groot strand en ontelbare restaurantjes om paella en tapas naar binnen te lepelen. Tot slot kan je alles gewoon op de fiets doen want daar staat de stad tegenwoordig bekend om!

Riga

De hoofdstad van Letland Riga is al ruim 800 jaar oud waardoor je er een prachtige combinatie vindt van oosterse en westerse invloeden. Riga was vroeger erg welvarend en werd het Parijs van het Oosten genoemd. Tegenwoordig vind je er zowel Sovjetgebouwens als Art Nouveau huizen en natuurlijk de Dom met de grootste orgel van Europa. Riga heeft een flink portie geschiedenis en cultuur te bieden waarin een hoop te ontdekken is!

Bilbao

Een andere Spaanse stad die flink in opkomst is, is Bilbao. In het Baskenland vind je de stad met zowel moderne als traditionele gebouwen, het bekende Guggenheim Museum, de lekkerste tapastentjes, heuvels met de mooiste wandelroutes en beste winkelstraten. En dat met mooi weer in een groot gedeelte van het jaar! Bilbao is een mooi (rustiger) alternatief voor het drukke Madrid en Barcelona!

Edinburgh

Ontdek Schotland via het historische Edinburgh! Edinburgh is zowel modern als klassiek en dat zie je terug in de typische Schotse musea, pubs, whiskey proeverijen en trendy restaurants en winkels. Edinburgh bestaat niet alleen uit klassieke gebouwen en geeft jullie mooi de mogelijkheid een goed kijkje te nemen in de gezellige Schotse cultuur.

Porto

De Portugese kustplaats is de perfecte bestemming voor vriendinnen die heerlijk willen eten (verse sardines!), winkelen of door de straatjes willen struinen. Ga port proeven, plof aan het strand neer en ontdekt de mooiste architectuur in het oude historische centrum Rebeira. Genoeg ingrediënten voor een onvergetelijk vriendinnen weekend!


Deel dit:

Geschreven door: Jorinde van den Broeke - www.jorindeesther.nl

Jorinde van den Broeke

Hoi, ik ben Jorinde en ik blog op jorindeesther.nl over life onderwerpen zoals werken, reizen en de nodige (vrouwen) issues. Na je studietijd en in je verdere leven breekt er steeds weer een nieuwe periode aan vol kansen en ontwikkelingen. Ik schrijf columns, deel ervaringen, geef hotspot en travel tips en review mijn favoriete producten. Wie weet kan ik je zo inspiratie bieden om nog net dat beetje meer uit je leven te halen!Lees meer over deze blogger

Reacties (3)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226192

Nieuwe leden

18-09-2020
18-09-2020
17-09-2020
17-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum