De leukste bestemmingen voor een winterse citytrip

Reizen & Cultuur / 06 december 2019
De leukste bestemmingen voor een winterse citytrip
Shutterstock
Ken je dat gevoel dat je na december een beetje in een gat valt tot en met het voorjaar? Januari en februari kunnen ietwat sobere maanden zijn na de gezellige decembermaand. Hoe leuk is het dan om uit te kunnen kijken naar een te gekke citytrip? Zoek je juist de echt winter op of ga je voor een paar dagje onder de zon? Trek de agenda uit je tas en plan een weekendje weg naar één van deze geweldig leuke bestemmingen in de winter!

Oslo

Zoek de echte kou op in deze winterse stad. De stad is de ideale bestemming om te shoppen, vele bezienswaardigheden te bekijken en te eten in de hipste restaurants. Wist je dat de stad in 2017 is uitgeroepen tot Europese Groene Hoofdstad door haar inzet voor het behoud van natuur.

Tromsø

Bezoek het noordelijkste puntje van Noorwegen: Tromsø. Waag je aan de echte kou en spot wellicht het Noorderlicht, want dit is één van de beste plekken om dat te doen! In de moderne stad komen cultuur en natuur dan ook perfect samen. Bekijk de botanische tuinen, het aquarium of één van de vele musea en eet een traditioneel Noors gerecht in een van de vele restaurants.

Praag

Praag is en blijft een favoriet en is in de winter misschien wel op zijn authentiekst. Struin over de Karelsbrug en Praagse burcht en warm vervolgens op in de leukste lokale kroegjes en restaurantjes. Dompel je onder in de Oost-Europese sfeer en gebruiken.

Málaga

Málaga een bestemming voor bejaarden? Geef ze groot gelijk. Met een gemiddelde temperatuur van 17 graden in de wintermaanden is het prima vertoeven in deze Spaanse stad. Maar saai? Dat is deze bestemming niet te noemen. Je vindt er culturele bezienswaardigheden en musea in overvloed, het is de geboortestad van Pablo Piccasso, shoppen doe je er bij de vele leuke adresjes en tapasbars zijn er in grote getallen aanwezig.

Marrakech

Marrakech is flink in opkomst en dat is aan een aantal factoren te wijten: het heerlijke weer en het feit dat je op relatief slechts een paar uur vliegen jezelf in een totaal andere wereld en cultuur waant. Struin door de smalle steegjes van deze sprookjesachtige stad langs talloze slangenbezweerders, etenstentjes en breng natuurlijk een bezoekje aan een van de souks.

Welke winterse stedentrip bestemming staat bovenaan jouw lijst?


Deel dit:

Geschreven door: Jorinde van den Broeke - www.jorindeesther.nl

Jorinde van den Broeke

Hoi, ik ben Jorinde en ik blog op jorindeesther.nl over life onderwerpen zoals werken, reizen en de nodige (vrouwen) issues. Na je studietijd en in je verdere leven breekt er steeds weer een nieuwe periode aan vol kansen en ontwikkelingen. Ik schrijf columns, deel ervaringen, geef hotspot en travel tips en review mijn favoriete producten. Wie weet kan ik je zo inspiratie bieden om nog net dat beetje meer uit je leven te halen!Lees meer over deze blogger

Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226658

Nieuwe leden

26-09-2020
26-09-2020
26-09-2020
26-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum