Laat me jou zijn

Reizen & Cultuur / 13 december 2014
Laat me jou zijn
Zou jij wel eens iemand anders willen zijn? Een dagje of weekje het leven leiden van iemand die je bewondert?

Heel bekende vragen die vaak wat lastig te beantwoorden zijn. Vooral als de vervolgvraag ‘waarom met diegene?’ gesteld wordt. Lisan weet het wél. En zij maakt er dan ook gelijk gebruik van als Susan in het vliegtuig naar San Francisco stapt.

Susan heeft te lang geleefd zoals haar vader dat het liefste ziet; als zelfstandige vrouw die carrière maakt. Ineens heeft ze er genoeg van. Ze zegt haar baan op, zet haar vriend aan de kant en vertrekt naar San Francisco.

Lisan heeft als kleine zusje altijd in haar schaduw gestaan. Wat ze ook probeerde, ze kon nooit zo succesvol zijn als Susan. Nu Susan weg is, ziet ze haar kans schoon. Ze neemt het leven van Susan over. Soms iets te letterlijk.

Petra Kruijt laat in haar nieuwste boek ‘Laat me jou zijn’ zien dat het leven van een ander niet zo rooskleurig hoeft te zijn als het er uit ziet. Susan haar leven is niet perfect, ook al denkt Lisan van wel. Lisan bloeit helemaal op als haar zus het land uit is. Ze hoeft zich niet meer onzeker te voelen omdat haar grote zus toch overal beter in is. Alleen doet Lisan misschien iets te lang alsof ze Susan is…

En Susan weet na een half jaar San Francisco nog steeds niet goed wat ze met haar leven wil, behalve dat ze haar grote liefde niet achter wil laten.

‘Laat me jou zijn’ is alweer de zesde roman van schrijfster Petra Kruijt. Naast het schrijven van boeken en verhalen werkt ze als journalist, copywriter en (eind)redacteur. Een bezige bij die zichzelf continu aan het ontwikkelen is. En dat is te merken, want elke roman wordt een stukje beter.

Deze laatste roman behoort tot de top van de chicklit. Ik zou het bijna geen chicklit meer willen noemen, ware het niet dat het aan het stramien van deze romantische fictielectuur voldoet.

Het boek is gewoon een heerlijke roman. Kruijts vlotte schrijfstijl gecombineerd met uitstekende uitwerking van de personages maken van het lezen een genot!

Laat me jou zijn van Petra Kruijt november 2014, uitgeverij Zomer & Keuning is verkrijgbaar bij je plaatselijke boekhandel of via online shops.


Deel dit:

Geschreven door: Nelly Hofman - www.nellyhofman.nl

Nelly Hofman

Hoi! Mijn naam is Nelly Hofman en schrijven mag ik wel bestempelen als een van mijn favorieten uit een hele lange rij vrijetijdsbestedingen. Naast het schrijven voor Vriendinnenonline, probeer ik aan de weg te timmeren als tekstschrijver, blog ik op mijn eigen weblog en schrijf ik verhalen (lang en kort). Mocht je meer van me willen weten, klik dan op je gemakje door naar het linkje 'Lees meer over deze blogger'.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221232

Nieuwe leden

04-07-2020
04-07-2020
04-07-2020
04-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin