Kamperen op een festival? Deze tips zijn goud waard!

Reizen & Cultuur / 12 juli 2019
Kamperen op een festival? Deze tips zijn goud waard!
We hebben gigantisch veel festivals in Nederland, dus is er een grote kans dat ook jij zo nu en dan dansend in de modder te vinden bent. Wanneer je ook wel eens op een festival blijft kamperen moet je aan veel dingen denken. Vandaar dat ik wat tips op een rijtje heb gezet om het feest goed door te komen.

Terwijl ik dit schrijf zit ik in een tentje terwijl het al uren aan het regenen is. Niet de beste omstandigheden, maar je moet iets over hebben voor een leuk festival. Aangezien ik toch nog behoorlijk veel onvoorbereide mensen om me heen zie rondlopen, leek het me leuk om weer eens wat tips uit te delen (de tips die hieronder beschreven staan gaan voornamelijk over het kamperen op meerdaagse festival).

Bagage

Het handigste om mee te nemen naar een festival is een backpack. Als je die nou niet hebt kun je een ander soort rugzak meenemen of een tas met meerdere doeleinden. Eentje die je bijvoorbeeld kan dragen en rollen. Neem geen vakantiekoffer mee! Veel mensen vinden dit in eerste instantie een slim idee, maar er blijft niks van je wieltjes over en het terrein is gewoon niet gemaakt voor rollende voorwerpen.

Laarzen

Ook al zeggen de weersverwachtingen dat het alle dagen droog blijft, ga uit van modder. Zodra er al een klein beetje regen is gevallen zal het terrein één grote modderpoel worden. Daarom is het altijd handig om wat laarzen mee te nemen. Er zijn tegenwoordig super veel leuke laarzen te verkrijgen die goed onder je festivaloutfit staan.

Grondzeil

Ook iets wat je snel vergeet, maar zo handig wanneer het heeft geregend. Het houdt je tent namelijk een stuk schoner en je hebt een veel kleinere kans dat je tent onder stroomt (iets wat ik hier te vaak gezien heb!). Ook is het fijn om een extra groot stuk grondzeil mee te nemen, zodat er ook wat net voor de tent overblijft. Hier kan je dan heerlijk je ontbijtje opeten en hoef je niet op het vochtige gras te zitten.

Waslijn

Er zijn altijd wel wat bomen in de buurt te vinden waar je je waslijn aan kan vastmaken. Neem een stuk touw mee of iets anders wat werkt en hang het van de ene naar de andere boom. Als je je handdoek over je tent gaan hangen zal hij niet of nauwelijks drogen en er is een grote kans dat deze er af waait. Ik spreek uit ervaring.

En dit moet je ook niet vergeten!

Zorg ervoor dat je warme kleding hebt ingepakt. Ook in de zomer kan het in de avond erg afkoelen en dan heb je het steenkoud in je tent. Neem daarnaast een koeltas mee zodat je je eten en drinken koel kan bewaren, een lampje die je aan de tent kan hangen en vergeet de hamer niet zodat je de haringen in de grond kan slaan. Ook een weg gewaaide tent heb ik vaak genoeg voorbij zien komen. Dan nog als laatste maar ook het allerbelangrijkste: geniet ervan!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

214560

Nieuwe leden

06-04-2020
06-04-2020
06-04-2020
06-04-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin