Juffrouw Holle: een sprookje voor de moderne vrouw

Reizen & Cultuur / 19 september 2014
Juffrouw Holle: een sprookje voor de moderne vrouw
http://www.thehouseofbooks.com/
Het boek 'Juffrouw Holle' gaat over twee jonge vrouwen die in een sprookjesachtige wereld belanden.

Olivia is een journaliste die tijdens haar studie droomde van de spannendste banen, daarentegen werkt ze nu bij 'De borduurbode' waar ze onder andere een berenpatroon schrijft en tips geeft over garen. Als dat nog niet erg genoeg is, heeft ze ook nog te maken met haar koudbloedige bazin Griselda. Zodoende rent Olivia iedere ochtend na een wild feestje het kantoor in, in de hoop nog op tijd te zijn.

Rikka is een studente en droomt van een carrière op het platteland. Ze houd zich altijd aan de regels, want Rikka heeft namelijk een duidelijk beeld van hoe je als mens moet leven. De studente kan dan ook niet overweg met haar huisgenote die overal lak aan lijkt te hebben en ze wordt gek van haar moeder die altijd alles beter weet.

Op een dag lezen beide dames dat ze kans maken op een stage op de biologische boerderij van Juffrouw Holle. Rikka kan haar geluk niet op en schrijft zich meteen in om ervaring op te doen als boerin. Olivia ziet de kans om twee maanden niet voor Griselda te hoeven werken en een paar kilo kwijt te raken. Terwijl Rikka met smart wacht, vergeet Olivia haar inschrijving en belandt tegen haar wil in op de boerderij van Juffrouw Holle.

Snel blijkt dat de stage niet is wat beide dames verwachtten. Zo irriteert Rikka zich mateloos dat ze koeienhoeven in een kleurtje moet lakken en wordt Olivia gek van een leven zonder smartphone. Juffrouw Holle heeft zo haar redenen voor haar aanpak: ze houdt er namelijk van om de kussens op te schudden. Stukje bij beetje komen de jonge vrouwen dichterbij zichzelf en misschien zelfs bij de liefde...

'Juffrouw Holle' is een boek dat lekker wegleest en je even stil laat staan bij onze moderne maatschappij. Je waant je even in een andere wereld waar je weg kunt dromen bij het rustige leven. Het leuke is dan ook dat aan het einde van dit sprookje nog een 'deleted scene' is toegevoegd en je kunt er alle recepten, yoga oefeningen en andere tips van juffrouw Holle terug vinden. Zo kun je na het lezen ook een sprookje van je eigen leven maken!

Boek

'Juffrouw Holle' is hier te koop voor €19,95


Deel dit:

Geschreven door: Chantal Winckens - www.chantalia.nl

Chantal Winckens

Hoi, mijn naam is Chantal en ik ben van kinds af aan een boekenworm. Later raakte ik ook verslaafd aan films en tegenwoordig vind je me ook in een concertzaal of het theater. Wanneer ik op cultuur gebied iets leuks ontdek, deel ik dit graag op mijn blog www.chantalia.nl of hier met jullie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209022

Nieuwe leden

17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel