Ik wist het - Chantal van Gastel

Reizen & Cultuur / 19 december 2014
Ik wist het - Chantal van Gastel
http://www.thehouseofbooks.com/
Mia geeft haar goedbetaalde baan op om een bloemenwinkel te beginnen.

Als Mia op goed gevoel haar bloemenwinkel opent op een pleintje buiten het centrum, ontdekt ze snel haar gave om via visioenen en dromen de toekomst te voorspellen. Als ze een tosti gaat halen bij een foodtruck op het plein herkent ze in de knappe eigenaar Feo de man van haar dromen.

Later stuit ze op Axel die als reporter werkt. Als één van de eersten ontdekt hij haar gave, waardoor er veel mooie verhalen zijn kant op komen. Intussen blijkt Axel toch meer voor Mia te voelen en ontstaat er een driehoeksverhouding. Maar dankzij haar visioenen lijkt kiezen tussen de twee mannen niet zo moeilijk...

Het knappe aan deze chicklit is dat Van Gastel je tot het einde in spanning houdt. Op verschillende momenten in het boek denk je dat het duidelijk is voor wie Mia kiest, maar dit wordt op het einde pas echt duidelijk. In de tussentijd verander je als lezer constant van mening voor wie de bloemiste zal kiezen.

Verder zijn de personages interessant. Mia is een goed mens die het liefste iedereen helpt en zich kleed in (bloemen)printjes, collega Viola lijkt in het begin zielig, maar schijnt al snel een gezellige vrouw te zijn met een passie voor dwergpapegaaien. Verder is er kat Charlie, die op een dag bij Mia aan komt lopen, maar tussendoor naar geheimzinnige plekken verdwijnt.

Naast dat je in dit boek regelmatig wegzwijmelt bij de romantiek tovert Van Gastel ook een lach op je gezicht. Het enige jammere is dat de humor van zowel Feo als Axel best veel op elkaar lijkt. Waardoor op dat vlak de mannen best op elkaar lijken, maar dat maakt dit boek er niet minder leuk op.

'Ik wist het' is een boek waarbij je blij bent dat het bijna 500 pagina's bevat. Het is een heerlijk verhaal dat lekker wegleest en waarbij de lezeres weg kan dromen tussen de liefde, bloemen en mystiek.

boek

Het boek is hier te koop voor €19,95


Deel dit:

Geschreven door: Chantal Winckens - www.chantalia.nl

Chantal Winckens

Hoi, mijn naam is Chantal en ik ben van kinds af aan een boekenworm. Later raakte ik ook verslaafd aan films en tegenwoordig vind je me ook in een concertzaal of het theater. Wanneer ik op cultuur gebied iets leuks ontdek, deel ik dit graag op mijn blog www.chantalia.nl of hier met jullie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223350

Nieuwe leden

06-08-2020
06-08-2020
06-08-2020
05-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin