Het Aardhuis op de Veluwe

Reizen & Cultuur / 15 mei 2015
Het Aardhuis op de Veluwe
Het Aardhuis op de Veluwe is een ideale plek voor een dagje uit met je partner of gezin. De Veluwe is een uniek stukje van Nederland waar we zuinig op moeten zijn, maar ook vooral van moeten genieten. Ga op pad en spot een edelhert of één van de andere dieren die daar leven.

Het Aardhuis is een wildpark bij Hoog Soeren op de Veluwe. Er is van alles te doen. Speciaal voor de kinderen is er een speurtocht. Verder dient Het Aardhuis chalet als museum, expositie en souvenirshop.

Je kan rondom Het Aardhuis diverse wilde dieren spotten. Naast de edelherten kan je ook everzwijnen zien, een roofvogelshow of andere flora en fauna die het gebied zo uniek maken. Een mooi plekje is het bunkertje waar je goed uitzicht hebt over het landschap. Regelmatig worden de herten gevoerd en dan kan je ze van dichtbij zien.

Het Aardhuis vliegend hertWat een bezoek aan Het Aardhuis nog leuker maakt is een rondleiding met een gids. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je betaald alleen de toegangsprijs. De gids verteld over het gebied, de geschiedenis van Het Aardhuis, de herten die er leven en en nog veel meer. De rondleiding duurt ca. 2 uur.

Vergeet niet naar de roofvogelshow te gaan. Het is een show waar het publiek en voornamelijk kinderen bij worden betrokken. De vogels doen leuke trucjes en stunts. Samen met de valkeniers is het een groot spektakel met heel veel humor.

Wist je dat?

  • Het Aardhuis zich bevindt op het hoogste punt van de Veluwe 102 NAP
  • Het Aardhuis van de Oranje familie was
  • Het Aardhuis vroeger als ‘jachtchalet’ diende
  • Het Aardhuis een rijksmonument is

Praktische informatie

De toegangsprijzen zijn: volwassen €5,- en kinderen vanaf 5 t/m 14 jaar €3,-. Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis. Het Aardhuis is dagelijks geopend van 19 maart t/m 1 november van 10:00 tot 17:00. Honden zijn van harte welkom als ze zijn aangelijnd.

Het adres: Aardhuis 3, 7346 AA, Hoog Soeren


Deel dit:

Geschreven door: Taina Blokzijl - www.livelovetravel.nl

Taina Blokzijl

Hallo, mijn naam is Taina en ik heb een grote passie voor reizen! Nieuwe bestemmingen ontdekken en daarover vertellen en reistips geven doe ik met veel liefde. Verder hou ik enorm veel van dieren, streef ik naar een healthylifestyle en word ik altijd enthousiast van alles wat maar met eten te maken heeft. Alles omtrent deze onderwerpen en meer deel ik graag met jullie en op mijn website Live Love Travel. Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223350

Nieuwe leden

06-08-2020
06-08-2020
06-08-2020
05-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin