Help eens een handje

Reizen & Cultuur / 05 januari 2019
Help eens een handje
Jeanet de Jong
Met in het nieuws de van boord geslagen containers zijn er veel initiatieven op touw gezet om dit op te ruimen. Wat zou het mooi zijn als we elkaar wat vaker onbaatzuchtig zouden helpen.

Containers op de Waddeneilanden

Deze dagen staan voor de Waddeneilanden in het teken van de overboord geslagen containers, 270 in totaal. Dit zorgt voor overspoelde stranden. Overspoeld met spullen zoals koelkasten, televisies, meubels en kleiner spul zoals schoenen en speelgoed. Maar ook overspoeld door mensen. Mensen die denken dat er iets te halen valt en die op sociale media worden neergezet als dieven. Het zijn jutters en dat begrip hoort bij de eilanden. Maar dat terzijde.

Ik wilde het even hebben over al die andere mensen die hun vrije dag opgeven om de stranden te komen schoonmaken. Met blote handen, vuilniszakken en groot materieel worden de handen bijna letterlijk ineen geslagen om de stranden schoon te maken en daarmee de zee te behoeden voor een milieuramp.

Komt allen te samen

Met kerst heeft men het over ‘komt allen te samen’, nu laat men zien dat dat ook echt mogelijk is. Overtochten met korting, een gratis fiets en gemeentes die hun dankbaarheid tonen, dit geeft mij toch het idee van een geluk bij een ongeluk. Zonder die 270 gevallen containers hadden deze mensen nooit samen op het strand gestaan en waren deze mooie initiatieven nooit van de grond gekomen.

Dat geeft de mens moed voor de huidige samenleving. En geeft ook veel inspiratie voor een licht verlaat goed voornemen voor 2019.

Laten we elkaar eens wat vaker helpen, vele handen maken licht werk enz. enz. Cliché, maar wel waar. Wat heb jij laatst nog voor een ander gedaan? En kun je iets bedenken wat je binnenkort kunt doen?


Deel dit:

Geschreven door: Charlotte Penders - www.charming-stories.com

Charlotte Penders

Hi! Ik ben Charlotte. Schrijven is me met de paplepel ingegoten, ik schrijf ook zeker nog eens een boek. Vooralsnog houd ik me vooral bezig met journalistiek en het schrijven en redigeren van andermans schrijfsels via mijn bedrijf Charming Stories. Daarnaast werk ik parttime in de horeca en houd ik me bezig met muziek, toneel en andere creatieve uitspattingen. Veel ervaringen om met jullie te delen dus!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223230

Nieuwe leden

03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
02-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin