Goedkope activiteiten

Reizen & Cultuur / 11 december 2014
Goedkope activiteiten
Shutterstock
Soms wil je er even uit. Even iets leuks doen. Tijd voor wat ontspanning. Maar vaak zijn leuke activiteiten niet goedkoop. Nu hoeft een leuke activiteit niet veel geld te kosten. Een dagje Walibi zit er natuurlijk niet in als je niet veel geld te besteden hebt, maar er zijn goedkopere opties.

Rondtoeren door Nederland met een NS kaartje

Regelmatig hebben diverse winkels een dagkaartje van de NS in de aanbieding. De prijzen verschillen per winkel, maar het varieert tussen de €15,- en €18.-. Met dit kaartje kan je in en uitstappen bij elk station. Het verschild nog wel eens per kaartje of het alleen geldt voor het weekend en/of doordeweeks. Let dus goed op de voorwaarden.

Met het NS kaartje is het erg leuk om door Nederland te toeren. Misschien wil je altijd nog een oude vriendin bezoeken, dat kan op deze manier makkelijk en goedkoop.

Een stadswandeling

Het komt waarschijnlijk niet snel in je op, een stadswandeling in je eigen woonplaats. Het klinkt misschien saai en onlogisch, omdat je er woont, maar je zult verbaast zijn hoe leuk het is! In een stadswandeling vertelt een gids je van alles over diverse gebouwen, omgevingen en objecten. Vaak worden er onderwerpen verteld die je nog niet wist over jouw woonomgeving. Een stadswandeling kost ca. €3,-.

Musea

Enig idee welke musea er in jouw woonplaats of omgeving zitten? Zoek het eens op en misschien zit er wat tussen wat jouw interesse heeft. Kleine musea vragen vaak maar een klein entree bedrag. Zo heb je toch voor weinig geld een leuke activiteit.

De natuur in

Als je goedkoop uit wil zijn ligt het voor de hand om de natuur in te gaan. Je betaalt er niks voor.

Misschien heb je nog wel een paar oude skates in je schuur liggen. Trek ze aan en ga lekker het weiland in de omliggende dorpjes verkennen. Geen skates, pak dan de fiets. Nederland heeft zoveel mooie plekjes. Bij iedere woonplaats is er wel een mooi stukje bos, meer of een ander natuurgebied. Ga er uit en ontdek!

Kerstmarkten

De kerst komt er weer aan en het is dan weer tijd voor de kerstmarkten. De gezellige sfeer van een kerstmarkt brengt je helemaal in de kerststemming. Je kan vaak goedkope artikelen scoren en genieten van een warm kopje chocolademelk met wat lekkers. Voor een kerstmarkt betaal je over het algemeen geen entree. Bijna iedere stad organiseert wel een kerstmarkt, je hoeft er dus niet ver voor te reizen.

Er is vaak meer te doen dan je denkt voor weinig geld. Veel activiteiten liggen voor de hand. Hou eens de activiteitenagenda van jouw woonplaats in de gaten. Regelmatig zal er wel eens wat tussen staan wat jou winteresse heeft.

Veel plezier!


Deel dit:

Geschreven door: Taina Blokzijl - www.livelovetravel.nl

Taina Blokzijl

Hallo, mijn naam is Taina en ik heb een grote passie voor reizen! Nieuwe bestemmingen ontdekken en daarover vertellen en reistips geven doe ik met veel liefde. Verder hou ik enorm veel van dieren, streef ik naar een healthylifestyle en word ik altijd enthousiast van alles wat maar met eten te maken heeft. Alles omtrent deze onderwerpen en meer deel ik graag met jullie en op mijn website Live Love Travel. Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223862

Nieuwe leden

15-08-2020
14-08-2020
14-08-2020
14-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum