Fietsen op Kos

Reizen & Cultuur / 16 januari 2015
Fietsen op Kos
Het jaar 2015 is net begonnen, tijd dus om reisplannen te maken voor het nieuwe jaar. Wat dacht je van fietsen op het Griekse Eiland Kos? Fiets langs de stranden en oude ruïnes in het voor- of najaar. Kos is prima geschikt om de Griekse cultuur te ontdekken op de fiets!

Kos

Kos is naast Kreta en Rhodos één van de populairste eilanden van Griekenland. Kos ligt in de Egeïsche zee, noord-westelijk van Rhodos en dichtbij Turkije.

Kos-stad is de hoofdstad van Kos. Het is één van de grootste steden op het eiland, maar het voelt helemaal niet aan als een grote stad. Er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer.

Kos is bekend als fietseiland en daarom komen er ook jaarlijks veel toeristen Kos op de fiets verkennen.

Fietsen op Kos

Fietsen huren en routes

Je kan eigenlijk overal op Kos wel terecht om fietsen te huren. Het handigst is om diverse fietsverhuurbedrijven met elkaar te vergelijken. Er kan nog wel eens wat verschil in de service en prijs zitten. Ga je met een reisorganisatie? Laat je dan informeren door je reisleider. Een reisorganisatie heeft vaak afspraken met een fietsverhuurbedrijf. Je kan er dan van uitgaan dat je voor een goede prijs de juiste kwaliteit en service krijgt.

Het leukste is om met een plattegrond je eigen fietsroute te maken. Wil je liever van te voren al een fietsroute weten? Dan volgen hier een paar voorbeelden:

Van Kos-stad naar Tingaki en Marmari (35 km)

Van Kos-stad naar Lambi en Platani (17 km)

Van Kos-stad naar de warmwaterbron Thermae en Psalidi (30 km)

Bron: tima.imag.fr

De beste reismaanden

De beste reismaanden om te fietsen op Kos zijn april, mei, oktober en november. De temperaturen liggen dan rond de 20 en 24 graden wat natuurlijk een prettige temperatuur is om te fietsen. Ga je in het hoogseizoen dan liggen de temperaturen veel hoger en is het eiland drukker met toeristen.

Kos-stad strand

Combineer een zonvakantie met een actieve vakantie. Op Kos is het mogelijk!


Deel dit:

Geschreven door: Taina Blokzijl - www.livelovetravel.nl

Taina Blokzijl

Hallo, mijn naam is Taina en ik heb een grote passie voor reizen! Nieuwe bestemmingen ontdekken en daarover vertellen en reistips geven doe ik met veel liefde. Verder hou ik enorm veel van dieren, streef ik naar een healthylifestyle en word ik altijd enthousiast van alles wat maar met eten te maken heeft. Alles omtrent deze onderwerpen en meer deel ik graag met jullie en op mijn website Live Love Travel. Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223350

Nieuwe leden

06-08-2020
06-08-2020
06-08-2020
05-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin