Tips voor je eerste wintersportvakantie

Reizen & Cultuur / 22 februari 2018
Tips voor je eerste wintersportvakantie
pexels.com
Ga je dit jaar voor het eerste op wintersportvakantie? Zie je het al helemaal voor je? Lekker een aantal dagen naar de sneeuw, in zo’n schattig houten huisje in een knus dorpje tussen de bergen, omringd door de meest prachtige uitzichten. Struinen door de sneeuw, skiën, snowboarden en op zijn tijd een wandeling met nadien warme chocolademelk en apfelstrüdel? Heerlijk! Een wintersportvakantie vergt alleen wel wat voorbereiding. Dit zijn de tips voor je eerste wintersportvakantie!

Neem vooraf les!

Ben je van plan grof uit te pakken tijdens je eerste wintersportvakantie en ga je op je ski’s of snowboard de piste af? Neem vooraf les in Nederland! Ga naar een indoor hall en neem een uur of twee les. Je leert zo alvast de beginselen en dat scheelt een hoop gestuntel in de sneeuw! Neem desnoods nog een uur les op bestemming en je zoeft voor je het weet met een zeker gevoel (in een pizza punt) van die berg af.

Verken je bestemming

Wat wil je tijdens de wintersportvakantie doen? Wintersportvakanties staan vaak bekend om hun sportieve karakter. Je ben natuurlijk niet verplicht om de latten onder te binden natuurlijk, maar je kunt ook heerlijk op locatie wandelen, sleeën of naar de sauna. Mogelijkheden genoeg! Bepaal vooraf wat je wilt en kies voor een hotel nabij een skilift als je flink wilt apres skiën, in een wandelgebied als je wilt wandelen, of op aanrij route van leuke pistes naar jouw gading ligt. Een accommodatie met een bad is trouwens wel een aanrader voor dit type vakantie, zo kunnen je spieren na een dagje sneeuwpret heerlijk ontspannen!

Shop je paklijst slim bij elkaar

Voor een wintersportvakantie heb je een aantal dingen nodig die je waarschijnlijk als je nog nooit in de winter op vakantie bent geweest naar de sneeuw nog niet hebt. Al met al kan het wat betreft je budget flink oplopen en het is natuurlijk zonde om een skibroek van een paar honderd euro te kopen als je er niks aan vindt! Vraag eens rond of je een skibroek of jas kunt lenen en ga naar sportoutlets of de Decathlon voor goedkope skisokken, snowboots, pully’s en accessoires als skihandschoenen en een bril! Scheelt je zo tientallen euro’s! Een helm kan je bovendien op locatie huren!

Andere dingen die je niet mag vergeten, maar vast nog wel thuis hebt liggen? Labello, zonnebrand, heerlijk relaxte sneakers, je warmste truien, zonnebrillen en sjaals mogen niet ontbreken tijdens je tripje!

Heel veel sneeuwplezier toegewenst!


Deel dit:

Geschreven door: Jorinde van den Broeke - www.jorindeesther.nl

Jorinde van den Broeke

Hoi, ik ben Jorinde en ik blog op jorindeesther.nl over life onderwerpen zoals werken, reizen en de nodige (vrouwen) issues. Na je studietijd en in je verdere leven breekt er steeds weer een nieuwe periode aan vol kansen en ontwikkelingen. Ik schrijf columns, deel ervaringen, geef hotspot en travel tips en review mijn favoriete producten. Wie weet kan ik je zo inspiratie bieden om nog net dat beetje meer uit je leven te halen!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226728

Nieuwe leden

28-09-2020
27-09-2020
27-09-2020
27-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Hoogsensitief / HSP?
18
Kletspraatje
Herfst
5