Voor het eerst samen op vakantie

Reizen & Cultuur / 06 juni 2019
Voor het eerst samen op vakantie
Shutterstock
Heb je net een nieuwe relatie dan zijn er veel dingen die je samen voor de eerste keer doet. Vooral heel veel leuke dingen. Maar soms moet je samen ook door bepaalde strubbelingen heen. Dat hoort erbij.

Samen koken bijvoorbeeld, wie doet het snijwerk en wie houdt de pannen in de gaten? Na verloop van tijd komen jullie erachter dat het makkelijker is om taken te verdelen. De één kookt en de ander doet de boodschappen bijvoorbeeld. Dit zijn de dingen die je kúnt verdelen.

Samen op vakantie

Samen op vakantie gaan, is even andere koek. Het 'verdeel principe' gaat hier niet op, jullie willen er immers sámen iets gezelligs van maken. In sommige relatie liggen de partners helemaal op één lijn en loopt zo'n vakantie helemaal gesmeerd.

In andere relaties kunnen beide het niet eens worden over de invulling van de dagen en kan er wat irritatie om de hoek komen kijken. Nog een museum bezoeken, het eiland rondfietsen of toch relaxen aan het zwembad. Wat jij wil, is niet perse wat je gezelschap ook wil. Ik zeg bewust gezelschap, deze situatie gaat immers ook op voor een trip met je vriendinnen of familie.

Hoe ga je met de verschillende behoeftes om?

Hoe los je dit nou op? De bedoeling van vakantie is immers dat jullie het allebei leuk hebben. Bij zo’n eerste keer samen op pad, moeten jullie nog ontdekken hoe het jullie beide naar de zin is. Gebruik de tijd en rust die je op vakantie hebt om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Dit zal de relatie uiteindelijk alleen maar sterker maken, je leert elkaar immers steeds beter kennen.

Hebben jullie echt andere behoeftes? Probeer dan concessies te doen. De ene dag doe je iets wat jij graag wilt, de andere dag iets voor je partner. Probeer het dan behapbaar te houden en geen uren te spenderen aan iets dat de ander minder leuk vindt.

Het is natuurlijk ook prima als jullie momenten inlassen om beide iets voor jezelf te doen. Spreek dat uit en manage de verwachtingen. Laat hem zijn gewilde museum bezoeken terwijl jij op souvernierjacht gaat, of bezoek een ochtendje zelf die tempel terwijl hij zich nog een keer omdraait op een strandbedje. Des te leuker is het om daarna weer wat gezelligs samen te gaan doen!

Liggen jij en je partner op één lijn als het om de invulling van een vakantie gaat?


Deel dit:

Geschreven door: Charlotte Penders - www.charming-stories.com

Charlotte Penders

Hi! Ik ben Charlotte. Schrijven is me met de paplepel ingegoten, ik schrijf ook zeker nog eens een boek. Vooralsnog houd ik me vooral bezig met journalistiek en het schrijven en redigeren van andermans schrijfsels via mijn bedrijf Charming Stories. Daarnaast werk ik parttime in de horeca en houd ik me bezig met muziek, toneel en andere creatieve uitspattingen. Veel ervaringen om met jullie te delen dus!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227734

Nieuwe leden

21-10-2020
21-10-2020
21-10-2020
19-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum