Een thriller als tussendoortje

Reizen & Cultuur / 17 december 2014
Een thriller als tussendoortje
Acht jaar na de dramatische dood van haar ouders op zee heft Blum een goed leven opgebouwd. Het familiebedrijf, een begrafenisonderneming, is succesvol en ze is getrouwd met rechercheur Mark, met wie ze twee kinderen heeft.

Het leven lacht het gezin toe, maar dan verongelukt Mark met zijn motor. Alleen blijkt het geen ongeluk geweest te zijn. Zodra Blum ontdekt waarom hij dood moest, verandert ze in de godin van de wraak. Koste wat kost wil ze de onderste steen boven krijgen en de zaak waaraan Mark werkte oplossen.

De Wraakgodin van Bernhard Aichner is een aanrader voor iedereen die van snelle, bloederige thrillers houdt. Blum is begrafenisondernemer en maakt hier in haar wraakacties gebruik van. Aichner schuwt het gedetailleerde schrijven niet, waardoor een sterke maag af en toe nuttig kan zijn.

De start van het boek is veelbelovend. Je wordt direct het verhaal ingezogen en door de vlotte schrijfstijl houdt het je aandacht vast. Zodra Blum begint met wreken van de dood van haar man, moet je kunnen negeren dat alles wel heel gemakkelijk gaat. Ze vindt bij wijze van toeval steeds de juiste persoon en kan zich ze redelijk zonder gevolgen wreken. Als je daar doorheen kunt kijken, is het prima leesvoer. Een tussendoortje die zonder al te veel nadenken wegleest en weinig diepgang heeft.

______________________

Wraakgodin van Bernhard Aichner, € 19,99, uitgeverij Ambo Anthos. Het boek is verkrijgbaar bij je plaatselijke boekhandel of online boekwinkel.


Deel dit:

Geschreven door: Nelly Hofman - www.nellyhofman.nl

Nelly Hofman

Hoi! Mijn naam is Nelly Hofman en schrijven mag ik wel bestempelen als een van mijn favorieten uit een hele lange rij vrijetijdsbestedingen. Naast het schrijven voor Vriendinnenonline, probeer ik aan de weg te timmeren als tekstschrijver, blog ik op mijn eigen weblog en schrijf ik verhalen (lang en kort). Mocht je meer van me willen weten, klik dan op je gemakje door naar het linkje 'Lees meer over deze blogger'.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221242

Nieuwe leden

04-07-2020
04-07-2020
04-07-2020
04-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin