Waarom je deze zomer een sloep nodig hebt

Reizen & Cultuur / 13 mei 2020
Waarom je deze zomer een sloep nodig hebt
https://unsplash.com/photos/Z2kTYZA49Zw
Met een bootje het water op geeft toch wel het ultieme gevoel van vrijheid, toch? De zon op je gezicht, glijdend door het water in de natuur of langs de grachten van een grote stad.

Nu we voor onze zomervakantie gebonden lijken te zijn aan een vakantie in eigen land wordt het nog aantrekkelijker om een sloep in eigen beheer te hebben. Geen gedoe meer met huurboten (die met mooi weer zo weg zijn!) en alle vrijheid om het vakantiegevoel vast te houden en de mooiste gebieden van eigen land te bezoeken. We geven je meteen een paar tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een sloep.

De reden om een sloep te kopen

We hebben het al een beetje door laten schemeren, maar nu met de coronacrisis lijken onze vakanties naar verre oorden niet tot de opties te behoren de komende tijd. Des te meer tijd heb jij om er met een boot op uit te gaan. In alle rust te water een natuurgebied verkennen tot borrelend met je partner door de grachten van Amsterdam, Utrecht of een andere karakteristieke leuke stad.

Zit jij erover te denken om, zodra je vakantiegeld binnenkomt, een nieuwe sloep kopen? Dan is het verstandig om op een paar zaken te letten. Je wilt met zo’n grote aankoop natuurlijk geen miskoop begaan. Check deze tips voor de aanschaf van een sloep!

Tip 1: Stem het formaat af op het vaargebied en het gezelschap

Waar ga je varen met de sloep? Door de grachten of de vaarroutes door een natuurgebied kan je met een kleiner formaat varen terwijl dit voor een open meer veel minder geschikt is. Daarnaast is natuurlijk het type gezelschap een mooie uitgangspunt om mee te nemen. Ga je met het gezin varen of met een flinke vriendengroep? Als je iedereen een plekje wilt geven en niet te krap wil zitten, dan heb je weer een groter formaat nodig.

Tip 2: Bepaal je jaarlijkse budget

Natuurlijk moet je bij de aankoop van een sloep letten op de prijs van het exemplaar, maar vergeet ook de terugkerende kosten niet. Je zal altijd een bepaald bedrag kwijt zijn aan de onderhoud (een houten sloep is veel intensiever en duurder om te onderhouden dan eentje van polyester), eventuele vergunningen, ontheffingen en de legplaats.

Tip 3: De locatie van de sloep

Houd bij de aankoop rekening bij waar de sloep zich bevindt op moment van aankoop. Moet je een eind varen? Heb je een trailer nodig om de sloep over het land naar de legplaats te vervoeren? Dit zijn bijkomende kosten waar je rekening mee kunt houden in je budget!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259964

Nieuwe leden

25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin