Een jaar offline

Reizen & Cultuur / 19 augustus 2014
Een jaar offline
Een week offline is nog te doen, maar Bram van Montfoort ging een heel andere uitdaging aan: Een heel jaar lang helemaal zonder internet én zonder mobiele telefoon. Hij schreef een boek over zijn ervaringen tijdens zijn jaar 2012.

Vergis je niet, Bram was een enorme internetfreak. Uren en dagen kon hij kwijt zijn aan zijn online leven. En juist die verslaving brengt hem tot deze radicale beslissing.

Bram van Montfoort was nog student Journalistiek toen hij zichzelf deze uitdaging oplegde. Kun je je voorstellen dat je een studie moet volgen en daarbij Google niet ter beschikking hebt? Google is ten slotte je grootste vriend.

Toen Van Montfoort zijn beslissing nam, had hij nauwelijks over de gevolgen nagedacht. Gedurende zijn jaar offline liep hij tegen dingen aan waar hij van te voren niet eens bij stilgestaan had. Want internet gebruik je ongemerkt vaker dan je denkt.

Voor zijn studieresultaten leverde het in elk geval geen problemen op. Omdat hij geen uren meer op allerlei fora en social media spendeerde had hij veel tijd over om te studeren. Daarnaast zat hij in de bibliotheek voor zijn informatie. En hij sprak met experts over bepaalde onderwerpen. Hierdoor kreeg hij hele andere invalshoeken voor zijn artikelen, daar scoorde hij hoge punten mee.

Uiteraard was er meer dan alleen zijn studie. Zijn beste vriend vertrok voor lange tijd naar Columbia en wilde toch graag in contact blijven. Zijn sociale leven verliep heel anders dan voorheen, hij liep zelfs soms een feestje mis. En zo kwam hij meer tegen. Dingen die heel normaal zijn, totdat je ineens geen beschikking meer over internet hebt.

Leuk boek over de ervaringen van ‘Bram zonder internet’. Het is heel toegankelijk geschreven en daardoor geschikt voor een breed publiek. Het is de idiote gedachte om een jaar lang zonder internet te leven die je nieuwsgierig maakt, maar of iedereen het ook werkelijk helemaal uitleest…? Na een paar maanden verslag weet je het wel en is het nog weinig verrassend.

Bram van Montfoort heeft de kans laten liggen om het zo te schrijven dat je jezelf blijft afvragen of hij het jaar offline vol zal houden.

www.uitgeverijmoon.nl

‘Een jaar offline’, Bram van Montfoort, uitgeverij Moon.

www.uitgeverijmoon.nl

Het boek kan je hier hier bestellen.


Deel dit:

Geschreven door: Nelly Hofman - www.nellyhofman.nl

Nelly Hofman

Hoi! Mijn naam is Nelly Hofman en schrijven mag ik wel bestempelen als een van mijn favorieten uit een hele lange rij vrijetijdsbestedingen. Naast het schrijven voor Vriendinnenonline, probeer ik aan de weg te timmeren als tekstschrijver, blog ik op mijn eigen weblog en schrijf ik verhalen (lang en kort). Mocht je meer van me willen weten, klik dan op je gemakje door naar het linkje 'Lees meer over deze blogger'.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221440

Nieuwe leden

07-07-2020
07-07-2020
07-07-2020
07-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin