De reistrends van dit moment

Reizen & Cultuur / 27 februari 2015
De reistrends van dit moment
Shutterstock
Het is bijna lastig voor de reisbranche om alle reistrends bij te benen. De reiziger wil steeds weer wat anders. Dit jaar zien we reistrends op het gebied van een 'healthylifestyle' en willen we meer in contact komen met de lokale bevolking, terwijl we vorig jaar nog opzoek waren naar rustige bestemmingen. Hier een overzicht van de reistrends van dit moment.

Duurzaam reizen

Duurzaam reizen is een trend die zich langzaam meer ontwikkeld. Steeds meer mensen hechten waarde aan duurzaamheid. Deze groep selecteert vaak een accommodatie op basis van een ‘green key’. Dit is een wereldwijd keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. De ‘green key’ bestaat uit drie awards: brons, zilver en goud. Daarnaast kiezen meer mensen voor een ‘greenseat’ in het vliegtuig en stijgt de interesse naar boerencampings en activiteiten in de natuur.

Expertation

‘Expertation’ is een trend die al een paar jaar populair is. Bij ‘expertation’ combineer je een reis samen met een activiteit. Denk hierbij aan een kook- schilder- of taalworkshop tijdens je vakantie. Het doel van ‘expertation’ is dat je iets leert.

Solo-reizen

Als je vroeger zei dat je alleen op reis ging werd je vaak raar aangekeken. Tegenwoordig is het totaal anders, mensen vinden het juist interessant als je alleen op reis gaat. Steeds meer mensen kiezen ervoor om alleen op reis te gaan. Waarom ook niet? Je kan doen en laten wat je wilt zonder rekening met iemand anders hoeven te houden.

Healthy trips

‘Healthy’ is een term waar we sinds vorig jaar niet meer onderuit komen. Tegenwoordig is bijna iedereen bezig met een ‘healthylifestyle’. Deze trend zet zich ook voort in de reisbranche. Zo kiezen meer mensen ervoor om naar een bepaalde bestemming te reizen om daar bijvoorbeeld mee te doen aan een marathon. Maar ook yogareizen en afvalkampen zijn voorbeelden van 'healthy trips'.

Meet the locals

Tegenwoordig willen we meer zien hoe de lokale bevolking leeft. De reiziger wil graag met de bevolking koken, eten en zien wat de ‘locals’ op een dag doen. Vaak gaat dit in combinatie met een verblijf bij een gastgezin.

Een trend die de laatste maanden speelt is een foto maken van de lokale bevolking met een polaroid camera. Je geeft daarna de foto cadeau aan de 'locals'. Op deze manier kan je wat leuks terug doen.

Vaker en korter op reis

Vaker en korter op reis is een trend die al een aantal jaren speelt. We kiezen er vaker voor om er even een paar daagjes op uit te gaan in een jaar. Deze trend is te verklaren omdat we in een hectische tijd leven en vaker behoefte hebben aan ontspanning.


Deel dit:

Geschreven door: Taina Blokzijl - www.livelovetravel.nl

Taina Blokzijl

Hallo, mijn naam is Taina en ik heb een grote passie voor reizen! Nieuwe bestemmingen ontdekken en daarover vertellen en reistips geven doe ik met veel liefde. Verder hou ik enorm veel van dieren, streef ik naar een healthylifestyle en word ik altijd enthousiast van alles wat maar met eten te maken heeft. Alles omtrent deze onderwerpen en meer deel ik graag met jullie en op mijn website Live Love Travel. Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223350

Nieuwe leden

06-08-2020
06-08-2020
06-08-2020
05-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin