De gouden stad Praag

Reizen & Cultuur / 28 januari 2018
De gouden stad Praag
Praag is een heerlijke stad boordevol historische verhalen en prachtige monumentale gebouwen. De details van de gebouwen en standbeelden zijn kunstwerken waar je de hele dag wel naar kan kijken. De bijnaam van Praag is ‘de gouden stad’. Er zijn ca. 16.000 monumenten in Praag waarvan een groot deel in het centrum ligt.

Joodse wijk

Bezoek de Joodse wijk waar de oudste synagoge van Europa te bezichtigen is. Vlakbij deze synagoge ligt de oudste Joodse begraafplaats van Europa. De begraafplaats heeft een kleine oppervlak, maar men denkt dat hier ongeveer 100.000 mensen liggen begraven. Vanwege ruimtegebrek is men de lichamen gaan stapelen en bestaat het uit twaalf lagen.

Oude Stad

In de wijk Oude Stad kan je de hele dag heerlijk ronddwalen. Ga naar het Oude Stadsplein en bezichtig hier het Astronomisch uurwerk van Praag. Proef typische Tsjechische gerechten bij de kraampjes die daar staan, of laat je entertainen door muziekanten. Loop vervolgens via de kleine straatjes naar de Karelsbrug waar je de oversteek kan maken naar de wijk Malá Strana over de Moldau. Op de brug staan dertig standbeelden, waarvan de meesten replica’s zijn.

Astronomisch uurwerk

Nieuwe Stad

In de wijk Nieuwe Stad is de bekendste bezienswaardigheid te bezichtigen, het Wenceslausplein. Dit is het grootste plein van Europa. Aan de oostzijde van het plein is het Nationaal Museum te bezichtigen. Het belangrijkste museum van Praag.

Nationaal Museum

In de Nieuwe Stad kan je naast de mooie gebouwen bezichtigen ook goed winkelen. Als je doorloopt naar het Municipal House zie je daar tegenover het mooiste winkelcentrum van Praag, het Palladium.

Praagse Burcht en omgeving

De Praagse Burcht ligt aan de andere kant van de Moldau. Je kan hier het makkelijkst komen door de Karelsbrug in de Oude Stad over te steken.

Praagse Burcht

De Praagse Burcht is een kasteel gelegen op een heuvel. Een prachtig gedeelte van Praag met kerken, kloosters en een waanzinnig uitzicht. Vlakbij de Praagse Burcht staat de Sint Vitus Kathedraal, die je van binnen gratis kan bezichtigen.

Praag uitzicht

St. Vitus Kathedraal

Boek een citytrip naar deze ‘gouden stad’ en ga met een gids op pad om Praag te ontdekken. Loop door de smalle straatjes en over de grote pleinen. Laat je meenemen door de prachtige verhalen die achter de gebouwen schuilen. De binnenstad van Praag wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ben jij wel eens in Praag geweest? Of staat deze stad nog op jouw lijstje?


Deel dit:

Geschreven door: Taina Blokzijl - www.livelovetravel.nl

Taina Blokzijl

Hallo, mijn naam is Taina en ik heb een grote passie voor reizen! Nieuwe bestemmingen ontdekken en daarover vertellen en reistips geven doe ik met veel liefde. Verder hou ik enorm veel van dieren, streef ik naar een healthylifestyle en word ik altijd enthousiast van alles wat maar met eten te maken heeft. Alles omtrent deze onderwerpen en meer deel ik graag met jullie en op mijn website Live Love Travel. Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

230460

Nieuwe leden

01-12-2020
30-11-2020
30-11-2020
30-11-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Online contact
25
Overijssel
Nieuw contact
5