De dochter van de imker - Santa Montefiore

Reizen & Cultuur / 16 juni 2014
De dochter van de imker - Santa Montefiore
"De dochter van de imker" is het nieuwste boek van de Britse schrijfster Santa Montefiore over liefde en geheimen.

Het verhaal gaat over het leven van Grace en haar dochter Trixie. Je volgt het leven van Grace in de jaren ’30, als ze als jonge vrouw nog bij haar vader in Engeland woont die imker en tuinier is. Haar grote passie is bijen verzorgen en ze is verliefd op Rufus, een jongen die van adel is. Uiteindelijk trouwt ze met haar beste vriend Freddie en hoopt Rufus te vergeten. Wanneer de oorlog uitbreekt gaat Freddie het leger in, maar komt gewond thuis met een groot geheim.

In de jaren ’70 wonen Grace en Freddie in Amerika met hun dochter Trixie. Zij vindt het leven van haar moeder maar saai en besluit het heel anders aan te pakken. Als er een bandje naar haar woonplaats komt om carrière te maken, wordt ze verliefd op Jasper. Niets lijkt hun relatie kapot te kunnen maken tot de relatie opeens op de proef wordt gesteld.

In de jaren ’90 is er veel veranderd. Als Trixie naar haar ouders moet, ontdekt ze het grote geheim van haar vader én moeder. Ze kan niet anders dan op zoek gaan naar de waarheid in het geboorteland van haar ouders, maar ze vindt er meer dan ze verwacht.

Dit boek is als een bloemknop die zich langzaamaan opent. Het begin is langdradig, maar nodig om de rest van het verhaal te begrijpen. Het heden en het verleden zijn in dit boek met elkaar verweven, waardoor wat vroeger is gebeurd goed aansluit bij het heden. Beetje bij beetje ontdek je hoe de geschiedenis precies in elkaar zit en je blijft lezen totdat je weet wat er precies gebeurd is. Er zitten regelmatig kleine details in het boek, die je achteraf opeens begrijpt. Dit verhaal zit mooi in elkaar, maar zo lang als het begin duurde, zo kort was het einde. Het zou naar mijn mening mooier zijn geweest als het laatste hoofdstuk wat uitgebreider zou zijn beschreven, want het is een mooi einde en daar mag best wat nadruk op worden gelegd.

Buiten het begin en het einde om, is De dochter van de imker een prachtig werk van Santa Montefiore. Het verhaal zit vol romantiek en verdriet, maar is ook spannend. Een mooi boek voor iedereen die graag over liefde en geheimen leest.


Deel dit:

Geschreven door: Chantal Winckens - www.chantalia.nl

Chantal Winckens

Hoi, mijn naam is Chantal en ik ben van kinds af aan een boekenworm. Later raakte ik ook verslaafd aan films en tegenwoordig vind je me ook in een concertzaal of het theater. Wanneer ik op cultuur gebied iets leuks ontdek, deel ik dit graag op mijn blog www.chantalia.nl of hier met jullie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226396

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum