De Bloeiende Maagden zijn terug

Reizen & Cultuur / 21 september 2014
De Bloeiende Maagden zijn terug
Beeld: Govert de Roos, Ontwerp: Gijs Kuijer
Minou Bosua en Ingrid Wender zijn terug als duo in de Nederlandse theaters. 'Toen neuken nog gewoon was' is de veelbelovende titel van hun programma. Getrouwd of niet, een absolute aanrader voor iedere vrouw!

De Bloeiende Maagden zijn terug en hoe! Met ‘Toen neuken nog gewoon was’ gaan Minou Bosua en Ingrid Wender verder met waar ze in 2009 gebleven waren: het platspelen van Nederlandse theaters met spraakmakend theater op de grens van toneel en cabaret. Een hoopvolle voorstelling voor iedereen met een verstikkend, saai of uitzichtloos huwelijk. In het decor van een ‘relationresort’ geven de Bloeiende Maagden tips, trucs en doeltreffende technieken om ingedutte verhoudingen om te toveren tot relaties waar de vonken van af spatten. Hilarisch ontluisterend, nietsontziend en herkenbaar!

Controversieel zijn de Bloeiende Maagden zeker. In hun ongegeneerde zoektocht naar de waarheid nemen ze nemen geen blad noor de mond en functioneel naakt wordt niet geschuwd. In ‘Lege Maag’ (2002) stond het duo zelfs helemaal naakt op het podium. Dat bleek de opmaat tot een beeldende verkrachtingsscène en masturbatienummer, uitmondend in een blote worstelpartij in vanillevla. In ‘Vergeef ze, ze weten niet wat ze doen’, I.N.R.I en ‘Donkey God en het Bonus-sacrament’ kregen God en de kerk een hoofdrol. Met regelmaat beende het publiek de zaal uit tijdens de voorstellingen; wie bleef zitten had de avond van zijn/haar leven.

‘Toen neuken nog gewoon was’ is voor het eerst te zien op donderdag 2 oktober 2014 tijdens de cabarestafette in De Kleine Komedie in Amsterdam. Voor een volledige speellijst: www.bunkertheaterzaken.nl.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209240

Nieuwe leden

19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel