De 4 belangrijkste roadtrip tips!

Reizen & Cultuur / 24 november 2017
De 4 belangrijkste roadtrip tips!
Met vriendinnen op vakantie gaan kan zo fijn zijn. Je zit helemaal op een lijn met elkaar, hebt alle begrip voor elkaars wensen en ongemakken, kunt eindeloos met elkaar blijven kletsen over alles wat mannen niet interesseert en zo gek doen en zijn als je zelf wilt. Eén van de gegarandeerde succes recepten en klassieker onder de vriendinnen vakanties is de roadtrip.

Alle benodigde ingrediënten: een nationale of leuke internationale stad als bestemming, een handjevol vriendinnen, koffers vol kleding, een radio en veel lekkers voor onderweg. Voor iedereen die wel eens een roadtrip met vriendinnen heeft gemaakt, zullen de volgende zaken herkenbaar in de oren klinken:

ROADTRIP TIP 1. Vertrouw niet blind op je navigatie

Lang leven de TomTom want waar zou een roadtrip met vriendinnen zijn zonder navigatie. Richtingsgevoel is niet de meest sterke kant van de gemiddelde vrouw en aangezien het en route nogal vaak aankomt op kiezen tussen links en rechts is de kans dat het mis gaat en er niet anders op zit dan omrijden, redelijk groot. Gelukkig ben je dan met vrouwen onder elkaar, lach je er even om, geniet je van de toeristische route en houd je je lippen stijf op elkaar als het thuisfront vraagt naar hoe soepel de reis verlopen is. Op afgelegen gebieden kan de gps verbinding wegvallen waardoor de TomTom niet werkt, check je route daarom voor vertrek of neem eventueel een kaart mee.

ROADTRIP TIP 2. Slim inpakken, neem niets mee wat je niet nodig hebt

Het liefst zou je een hele walk-in closet meenemen maar dat gaat helaas niet passen in die ene koffer. Op een roadtrip met een auto vol vriendinnen kun je waarschijnlijk al minder meenemen dan op een normale vakantie met het vliegtuig, dus het wordt even passen en meten. Om ruimte te besparen kun je het best de grootste schoenen en kledingsstukken aantrekken en outfits meenemen die goed met elkaar te combineren zijn. Ook kan je dit met je schoenen doen, kies niet voor grote zware pumps maar neem lichte schoenen zoals espadrilles mee. Je kunt ze namelijk goed combineren onder een jurk tijdens een avondje uit maar ook onder een korte of lange broek staan ze erg leuk. Kortom neem geen onnodige kleding en schoenen mee maar kies voor iets wat overal bij past!

ROADTRIP TIP 3. Las tijdig een pauze in en neem tijd voor wat lekkers!

Wat is een roadtrip zonder het nodige lekkers. Het kan soms voorkomen dat je uren en uren achtereen in de auto zit. Een aantal korte pauzes zijn geen overbodige luxe. Even stoppen en uitrusten en wat eten en drinken. Een typische roadtrip pauze bestaat uit broodjes met kaas, wat krentenbollen, chips en wat instant energie als bananen en chocolade. Vooral de chauffeur zal blij zijn met laatst genoemde producten. Ook erg handig is een koelbox zo heb je altijd een lekker koel drankje.

ROADTRIP TIP 4. Zorg voor een feel good playlist ´ Musica, por favor´

Voor de achtergrondmuziek geldt over het algemeen; hoe fouter hoe beter. In welk decennium je ook geboren bent, de hitjes mogen uit de speaker knallen. Van de Spice Girls tot Britney Spears, onderweg met vriendinnen is alles geoorloofd. De radio is ook een belangrijk onderdeel. Dat ene zomer nummer wat ieder kwartier weer voorbij komt, blijft de je de komende jaren nog herinneren aan die legendarische vakantie met de meiden. Maar je kun ook zelf een playlist maken met Spotify. Let er wel op dat je de premium versie neemt dan kun je ook zonder internet al jouw favouriete nummers afspelen.

Komt dit jou bekend voor? Grote kans dat jij al een keer met vriendinnen onderweg bent geweest!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226196

Nieuwe leden

18-09-2020
18-09-2020
17-09-2020
17-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum