Boeken waarvan je onbereikbaar wordt

Reizen & Cultuur / 28 augustus 2014
Boeken waarvan je onbereikbaar wordt
http://hofleverancierfoto.wordpress.com/2014/08/24/karin-slaugther/
‘Hum ja, zometeen.’ ‘Oh ja, doe ik zo.’ ‘Wacht eventjes, dit hoofdstuk móet ik eerst even uitlezen.’ ‘Wat? Is het al zó laat? Uh, gooi maar een pizza in de oven, hoor.’ ‘Ja-ha, ik kom al!’

Vijftien jaar geleden, toen een thriller nog vooral “mannenlectuur” was, had vrijwel niemand van haar gehoord. Nu vliegen haar boeken over de toonbank en is ze een voorbeeld voor andere schrijvers. Ze heeft een eigen imprint bij haar Nederlandse uitgeverij Cargo en was te gast bij Twan Huys in College Tour.

Karin Slaughter is de schrijfster van adembenemende thrillers in de Grant Country-reeks en Atlanta-reeks. Ze deinst nergens voor terug; verkrachting van jonge meisjes, pedofilie, verminkingen en ander geweld, psychisch leed. Af en toe, vooral als je tot de categorie beelddenkers behoort, moet je beschikken over een sterke maag. Slaughter slaat gruwelijke details niet over om haar lezers te sparen.

Haar personages zijn karaktervol en realistisch. Sara Linton, Jeffrey Tolliver, Lena Adams en Amanda Wagner zijn niet slechts personages. Ze zouden werkelijk in Grant Country en Atlanta rond kunnen lopen om hun beschreven functie uit te oefenen.

En er sterft er wel eens eentje, geheel onverwacht. Probeer dan maar eens te ontkennen dat je woede ten opzichte van de auteur voelt borrelen. Terwijl zij eigenlijk niet meer doet dan het ware leven op levensechte wijze weer te geven.

Het begon in 2001 met Nachtschade (Blindsigthed), de eerste uit haar Grand Country-reeks.

Sara Linton en Jeffrey Tolliver zijn hierin de hoofdpersonages. Sara is kinderarts en patholoog-anatoom in het stadje Heartsdale, Georgia. Zij vindt het lijk van een verkrachte en vermoorde jonge lerares. Samen met haar ex Jeffrey Tolliver, rechercheur bij de politie, start ze een onderzoek naar de moord. Lena Adams, ondergeschikte van Jeffrey en zus van het slachtoffer gaat zelf op onderzoek uit.

Inmiddels heeft ze zo’n 15 Nederlandse vertalingen op haar naam staan, inclusief een novelle en kort verhaal, en heeft ze meer dan 3 miljoen boeken verkocht in ons land. Na de Grant Country-reeks volgde de Atlanta-reeks. Haar meest recente boek Veroordeeld (Cop Town) staat los van beide series.

‘Hum ja, zometeen.’ ‘Oh ja, doe ik zo.’ ‘Ja-ha, ik kom al!’

Slaughter pakt je bij de eerste pagina bij de kladden, grijpt je niet veel later naar de keel en houdt je klemvast tot de allerlaatste zin. En als je bedenkt dat haar boeken meer dan 400 pagina’s beslaan, kun je je voorstellen dat je omgeving blij is wanneer je het uit hebt.

Karin Slaugther

Meer lezen en haar boeken bestellen:

Karin Slaughter Official website

Slaughterhouse

Uitgeverij Cargo

Hier kun je de uitzending van College Tour terugzien;

College Tour


Deel dit:

Geschreven door: Nelly Hofman - www.nellyhofman.nl

Nelly Hofman

Hoi! Mijn naam is Nelly Hofman en schrijven mag ik wel bestempelen als een van mijn favorieten uit een hele lange rij vrijetijdsbestedingen. Naast het schrijven voor Vriendinnenonline, probeer ik aan de weg te timmeren als tekstschrijver, blog ik op mijn eigen weblog en schrijf ik verhalen (lang en kort). Mocht je meer van me willen weten, klik dan op je gemakje door naar het linkje 'Lees meer over deze blogger'.Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221690

Nieuwe leden

11-07-2020
11-07-2020
10-07-2020
10-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin