Boekrecensie: ‘Zwart op wit’ is niet zo zwart wit als het lijkt

Reizen & Cultuur / 08 augustus 2017
Boekrecensie: ‘Zwart op wit’ is niet zo zwart wit als het lijkt
Door de bruidegom worden gekust op zijn eigen bruiloft, in het zicht van zijn eigen bruid. Niet bepaalt iets voor op je bucketlist. Hoofdpersoon Edie uit het nieuwe boek van Mhairi McFarlane genaamd ‘Zwart op wit’ overkomt het.

Dag Londen, hallo Nottingham!

Als Edie wordt gekust door de bruidegom op zijn eigen bruiloft, in het zicht van de bruid, besluit ze haar leven radicaal om te gooien. Haar baas schiet haar te hulp, ze mag een biografie schrijven over Elliot Owen, een bekende en aantrekkelijke acteur. Edie twijfelt geen seconden: dag Londen, hallo Nottingham! Vanaf dit punt beland je in een grappige, liefdevolle maar vooral goed geschreven roman. McFarlane kent haar publiek, ze weet hoe ze ze moet bespelen, hoeveel ze weg moet geven om het interessant te houden. Voor haar geen cliché verhaal met voorspelbare gebeurtenissen, maar meerdere plot twisten die je niet ziet aankomen.

Geen damsel in distress

De schrijfster heeft niet alleen een geweldig feelgood boek neergezet maar weet ook de pure emotie van haar hoofdpersonen te vangen. McFarlane behandelt meerdere moeilijke thema’s in dit boek, zoals verlies en een gebroken hart. Haar personages reageren hier op zoals ieder ander. Ze huilen, rouwen en zoeken steun bij elkaar. Verassend menselijk voor een boek dat naar de Chicklit kant neigt. Toch is het geen zwaar boek geworden en hoofdpersoon Edie is zeker geen damsel in distress. Ze staat haar mannetje, geeft niet snel op als ze iets in gedachten heeft en maakt haar eigen keuzes ongeacht wat een ander daar van vindt. Ze is een inspiratiebron voor de lezer.

‘Zwart op wit’ is zeker niet zo zwart wit als de titel suggereert, maar is een boek met meerdere lagen. Het verhaal ontroert, is liefdevol en zeker een must-read voor deze zomer.

Heb je interesse? Het boek is voor €19,99 te koop bij Bol.com.


Deel dit:

Geschreven door: Sarai van Well - www.boekhopper.nl

Sarai van Well

Hoi, ik ben Saraï, boekenblogger bij Boekhopper. Voor mij gaat er niets boven de geur van een nieuw boek. De eerste letters die op een pagina geprint staan hebben altijd iets magisch, alsof ze mij vertellen dat ik een nieuwe wereld in ga. Ik hou je op de hoogte van het laatste boekennieuws, recenseer boeken en interview internationale en nationale auteurs.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223216

Nieuwe leden

03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
02-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin