Wij liepen de lichtjesroute van het Amsterdam Light Festival

Reizen & Cultuur / 17 december 2016
Wij liepen de lichtjesroute van het Amsterdam Light Festival
Zin in een romantische avond? Zin in een avond cultuur? Of misschien wel gewoon zin in een wandeling met een goede vriendin? Dan is Amsterdam Light Festival jouw avondje uit!

Amsterdam is natuurlijk al prachtig in het donker met de normale lichtjes die er zijn, maar wordt extra speciaal als zo'n 35 kunstenaars zich hier tegenaan gaan bemoeien. Van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017 vindt de vijfde editie van Amsterdam Light Festival plaats. Daar wil je bij zijn!

Water Colors of Illuminade

Je hebt de keuze om met een rondvaartboot langs de waterkunstwerken, de Water Colors, geleid te worden, maar je kunt ook een (gratis) wandelroute lopen, de Illuminade. Voor de boot dien je een ticket te kopen. Er zijn verschillende rederijen die deelnemen aan de route.

Ben je een echte Amsterdammer? Dan laat deze route over het water jou misschien wel een hele andere kant van Amsterdam zien. Meer een wandelaar? Dan hoef je alleen maar de rode Amsterdam Light Festival lampjes langs de route te volgen. Drink onderweg een gezellige warme chocolademelk en geniet van de mooiste kunstwerken.

Extra informatie verkrijgen

Je kunt bij het I Amsterdam Visitor Centre in en vlakbij Amsterdam centraal station informatie vragen en een vaar/wandelkaart kopen. Hier staan ook de startpunten op aangegeven. De routes bestaan deels uit dezelfde en deels uit andere kunstwerken.

Spoiler Alert: onderstaande foto's zijn van de wandelroute.

Amsterdam Light Festival2

Amsterdam Light Festival3

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival4

Amsterdam Light Festival5

Amsterdam Light Festival6

Amsterdam Light Festival7

Amsterdam Light Festival 9

Amsterdam Light Festival10


Uiteraard was het mooie "gewone" Amsterdam ook van de partij.

Amsterdam Light Festival11

Staat het Amsterdam Light Festival al op jouw lijstje?


Deel dit:

Geschreven door: Marisse Douma - www.stadsblogger.nl

Marisse Douma

Op Stadsblogger.nl verzamelen Reggy en Marisse, samen met een team van Stadsbloggers, de leukste hotspots van Nederland. Niet de hotspots die je al kent, maar juist de plekken waar net dat straatje links of rechts voor af moet slaan. Omdat de Stadsbloggers hun stad op hun duimpje kennen, ben je gegarandeerd van bijzondere ontdekkingen. Of je de stad nu kent of niet, je bent er zo uit.Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211594

Nieuwe leden

19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum