Alleen op reis: een taal leren onder de palmbomen

Reizen & Cultuur / 30 juni 2017
Alleen op reis: een taal leren onder de palmbomen
Pexels
Hou jij wel van een verre reis, maar heb je niemand om mee te gaan? Wellicht ben je single en gaan alle mensen om je heen met hun partner op vakantie of je vindt gewoon even geen vakantieaansluiting met iemand uit je omgeving. Tenslotte kun je niet met iedereen zomaar op reis gaan, daar moet je wel een vergelijkbare visie over hebben. Maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, er zijn namelijk genoeg opties om alleen te gaan. Vandaag bespreken we de taalreis, een leuke reis waarbij je ook nog wat opsteekt!

De voordelen van alleen reizen

Als je op reis gaat, denk je vaak gelijk aan de vraag 'met wie'? Soms is het vanzelfsprekend en ga je met je partner, maar dat is natuurlijk lang niet altijd het geval. Alleen op reis gaan, wordt nog te vaak gezien als een laatste uitweg, terwijl het juist zoveel biedt!

Juist doordat je alleen gaat en je daardoor even uit je comfortzone moet stappen, zul je zien dat je veel kunt leren en misschien nog wel het meeste over jezelf. Alle beslissingen moet je zelf maken; wanneer wil je eten, met wie leg je juist wel of geen contact, hoe vraag je de weg etc etc. Je zult zien dat hierdoor je zelfvertrouwen een enorme boost zal krijgen.

Nieuwe vrienden ontmoeten

Zodra je alleen gaat reizen, zul je zien dat je eerder nieuwe mensen spreekt en leert kennen. Je staat er zelf meer voor open en ineens ontdek je dat er meer solo-reizigers zijn. Zeker op een taalreis. In no time heb je dus nieuwe (internationale) contacten opgebouwd, waar je mee kunt afspreken om bijvoorbeeld een hapje te gaan eten daar, maar je ook weer niet verplicht bent als je geen zin hebt. Ideaal dus. En wie weet hou je er zelfs een dierbare vriendschap aan over voor thuis.

Taal leren

Heb jij een andere taal leren ook altijd op je wensenlijstje staan? Dan is dit dé kans om het te combineren met een geweldige reis. Een taal leren onder de palmbomen, you're gonna love it! Je kunt de duur van je bestemming zelf bepalen en de taal natuurlijk ook. Dit zijn toch wel één van de gaafste plekken voor een taalcursus: Miami, Malta, Honolulu, Nice of Costa Rica.

Land verkennen

Tijdens zo'n taalreis voel je je vaak net één van de lokale inwoners, omdat je een vergelijkbaar ritme hebt en de mensen die je in de 'school' ontmoet attenderen je vaak op de beste restaurantjes, de onbekende strandjes en de leukste feestjes. Jij ziet het land dus niet alleen als toerist, maar ook van een hele andere kant. Omdat jij een wat langere tijd op dezelfde plek verblijft, kun je je op een gegeven moment vlekkeloos door de stad begeven. Dit land gaat helemaal eigen voelen en je gaat ervan houden!

Zou jij alleen op (taal)reis durven gaan?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209126

Nieuwe leden

18-01-2020
18-01-2020
18-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel