Alleen reizen: Waarom wel?!

Reizen & Cultuur / 23 augustus 2018
Alleen reizen: Waarom wel?!
Shutterstock
Je hoort het vast wel eens om je heen dat iemand alleen op vakantie gaat. Misschien denk je wel: dat zou ik nooit doen of durven. Hoe vermaak ik mij alleen? Maar wist je dat het ontzettend goed is voor jezelf om een keer alleen op reis te gaan. En of je dit nu doet omdat je vrijgezel bent of tijdens je relatie, dat maakt niet uit.

Dagindeling

Je bepaalt helemaal zelf hoe je dagen eruit gaan zien. En dat klinkt best een beetje eng, want wat als je nou helemaal niet meer weet wat je moet gaan doen? En je bent ook nog eens helemaal alleen. Geen paniek, je verzint namelijk echt wel iets. Bereid je van te voren goed voor en bedenk je wat je allemaal graag wil gaan zien tijdens je reis. Maak voor jezelf dus een planning. Het maakt niet uit wat je wel of niet op je planning zet, jij bepaalt namelijk toch wat je gaat doen en dit hoef je niet te overleggen. Dus als jij iedere dag om 11:00 uur pas uit je bed wil rollen, dan is dat helemaal prima. Het is best eens fijn om even geen rekening te moeten houden met anderen.

Stilte

Als je alleen reist ben je veel vaker stil dan dat je normaal thuis bent. En die stilte kun je goed gebruiken om eens na te denken over bepaalde zaken. Bijvoorbeeld over jezelf, hoe je in het leven staat, waarom je bepaalde keuzes gemaakt hebt en wat je nog graag zou willen doen en bereiken. En hoe ga je dat doen? Dit is een goed moment om voor jezelf eens een plan van aanpak te maken, je hoofd is namelijk helemaal leeg en je hebt nu tijd die je thuis vaak niet hebt. Je hebt nu de tijd om hier eens in alle stilte goed bij stil te staan en over na te denken.

Uit je rol

Iedereen heeft in het dagelijks leven onbewust een bepaalde rol. Op je werk, in je vriendengroep, thuis. Op je werk ben jij misschien wel altijd heel erg aanwezig of juist een harmoniezoeker. Bij je vrienden ben je altijd degene die alles regelt en thuis ben je verzorgend en opgeruimd. We noemen zomaar wat voorbeelden. Hoe heerlijk is het als je je eigen “rol” eventjes niet hoeft te vervullen, maar er gewoon even lekker niks van je wordt verwacht. Wellicht kun je jezelf eens van een afstandje beschouwen en wie weet brengt het je weer nieuwe en mooie inzichten.

Ben jij wel eens alleen op vakantie geweest?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209126

Nieuwe leden

18-01-2020
18-01-2020
18-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel