Activiteiten in het Waddengebied

Reizen & Cultuur / 02 juni 2015
Activiteiten in het Waddengebied
Shutterstock
De Waddenzee is een uniek stukje natuurgebied van Nederland en staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het Waddengebied is zeker eens een bezoek waard als je meer van Nederland wilt zien. Je hoeft niet naar één van de Waddeneilanden om activiteiten te doen op de Waddenzee, vanuit Lauwersoog worden er ook diverse activiteiten aangeboden.

Teambuildinguitje

Zoek je iets bijzonders om met je bedrijf te doen? Ga dan voor een teambuildingdag op de Waddenzee. Je vaart op een RIB-boot van ‘Varen met Rob’ naar een zandplaat waar een teambuildingsessie zal plaatsvinden. Daar sta je dan met je team, omringd door water en overgeleverd aan de natuur en aan elkaar. Een mooi moment om naar elkaar te luisteren en te horen wat iemand gelukkig maakt in zijn werk.

In de teambuildingdag zit een lunch inbegrepen en op het einde is er tijd voor een borrel en evaluatie. Grote kans dat je ook onderweg zeehonden spot.

Een leuke en leerzame ervaring die in het teken staat van adrenaline, stilte, rust en het samenkomen van een team.

Zeehonden spotten

Voor de dierenliefhebbers zijn er diverse activiteiten rondom en op de Waddenzee.

Zo kan je zeehonden vrijlaten op het Wad. Het inschepen vindt plaats in de haven van Lauwersoog en dan begint de vaartocht op de Waddenzee. Je vaart naar een drooggevallen zandplaat waar je de zeehonden vrijlaat. Het vrijlaten van de zeehonden op het Wad gaat onder begeleiding van experts van de Zeehondencrèche.

Je kan ook kiezen voor een zeehondentour. Een complete dag waar je een kijkje krijgt in de Zeehondencrèche en de natuurlijke leefomgeving van de zeehonden, de Waddenzee. Het programma start in de Zeehondencreche Pieterburen waar je ontvangen wordt met koffie en iets lekkers. Daarna krijg je een rondleiding. Vervolgens ga je door naar Lauwersoog waar je aan boord gaat. Tijdens de boottocht krijg je een lunch. Je vaart naar een drooggevallen zandplaat waar je de zeehonden kan spotten.

Tour de Wadden

Het online reisbureau Tour de Wadden biedt diverse activiteiten aan zoals het teamuitje en de zeehondentour, maar er is nog veel meer te doen. Wees actief langs het Wad, ga zeilen naar Schiermonnikoog of maak kennis met de keuken van de Waddenzee.

Er is voor iedereen wel wat leuks te doen in het Waddengebied. Geniet van dit prachtig mooi stukje Nederland.


Deel dit:

Geschreven door: Taina Blokzijl - www.livelovetravel.nl

Taina Blokzijl

Hallo, mijn naam is Taina en ik heb een grote passie voor reizen! Nieuwe bestemmingen ontdekken en daarover vertellen en reistips geven doe ik met veel liefde. Verder hou ik enorm veel van dieren, streef ik naar een healthylifestyle en word ik altijd enthousiast van alles wat maar met eten te maken heeft. Alles omtrent deze onderwerpen en meer deel ik graag met jullie en op mijn website Live Love Travel. Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259960

Nieuwe leden

20-01-2021
19-01-2021
19-01-2021
19-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin